1. juli 2009

Thai Airways ønsker å avbestille superfly

Skrevet av 
Thai Airways ønsker å avbestille seks fly av typen Airbus A380 som er lovet levert i 2011. Ordren har en total verdi tilsvarende 12 milliarder norske kroner.

Wallop Bhukkanasut, styreleder i Thai Airways, uttalte nylig at det ikke var økonomisk forsvarlig å kjøpe disse flyene. Han refererte til andre flyselskaper som allerede har disse flyene, og som har problemer med å få overskudd på ruter med dette kjempeflyet. Årsakene skal være større enn ventet driftskostnader og det faktum at det ifølge ham kun er åtte flyplasser i verden som kan ta imot denne flytypen.

Styrelederen opplyser til Bangkok Post at Thai Airways trenger 89% belegg av de totalt 501 setene for å skape overskudd fra ruter med dette flyet, noe han ser på som en vanskelig målsetning.

En annen problemstilling for Mr. Wallop er at Thai Airways vil være sent ute med å sette denne flytypen i regulær fart. Singapore Airlines og Emirates Airlines har allerede startet flygninger, og det vil derfor ikke være noe stort konkurransefortrinn for Thai Airways når de kommer med i bildet fire år i ettertid.

Flyselskapet hadde planlagt å benytte dette flyet på rutene til London, Paris og Frankfurt. Styreformannen er oppmerksom på at det blir snakk om avbestillingsgebyr, men nevner også at Airbus har hatt problemer med sine leveranser tidsmessig. En annen mulighet han nevner er å bytte ut superflyet med mindre modeller fra samme produsent.

Videre sier styreformannen at for å komme seg helskinnet gjennom den økonomiske krisen kan det bli aktuelt å la de eksisterende flyene leve i 20 år istedenfor det planlagte 12-årige livsløpet, og heller modernisere eksisterende fly, som er mye rimeligere enn å kjøpe nye fly.

(Pattaya Tidende utgave 10/2009 - 1. juli 2009)

 

Lest 1912 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla