1. juni 2009

Nok et barnehjem får hjelp fra nordmenn

Skrevet av 
Sto på bar bakke etter 13 år

Etter 13 års drift måtte barnehjemmet CPDC i Pattaya flytte, og sto helt på bar bakke. Men det tok ikke lang tid før folk trådte støttende til. Tyskere, sveitsere, thaier - og nordmenn.

AV: DAG A. EKEBERG

Supagon Noja (“Khun Cha”) har drevet Child Protection and Development Center i 13 år. Han hadde et godt samarbeid med kjente, nå avdøde, Father Brennan. Tomten de holdt til på tidligere, ved Nongprue, var leaset bort av et firma, og de måtte til slutt flytte. Derfor var Khun Cha glad da han fikk leid gratis det store landområdet i Huay Yai. De har vært der en måned.
Diana Group donerte penger til materialer, og Khun Cha og barna bygde selv de første husene, enkle strukturer av bambus og bølgeblikk, uten innlagt strøm og vann. Nå får huset strøm og vann ved en gave organisert via foreningen Khon Norway. Khun Cha har også vært i kontakt med den tyske og sveitsiske ambassaden, og er blitt lovet et hus hver fra disse to landene, i brev fra selve ambassadørene.

Walking Street og Beach Road
Barnehjemmet har 35 barn. Khun Cha forteller at de som oftest kommer til barnehjemmet ved at han og medhjelpere går rundt i området Walking Street og Beach Road. Hvis de observerer barn som ikke er tatt hånd om, forsøker de å oppklare foreldre- og vergeansvaret. Hvis ingen tilfredsstillende løsning er å finne, får barna komme med til barnehjemmet. De fleste barna er enten forlatt eller mishandlet.
Khun Cha regner med å trenge hjelp i tre år, etter det vil de være selvforsynte. Det er et ganske stort landareal som egner seg til jordbruk, og de starter med planen om selvforsyning med en gang nå i regntiden. I tillegg til dette vil det bli produsert brukskunst for salg.

Flere heldige barnehjem
Det er flere barnehjem i Pattayaområdet som har nytt godt av norsk støtte. Pattaya Tidende har skrevet om to av disse tidligere i år. Hans Konrad Nyvoll på Sjømannskirken har siden 2003 vært involvert i innsamlinger til barnehjemmet Baan Jing Jai. Han ble da også i januar kåret til årets Pattaya-borger av Scandinavian Expats Club blant annet for denne innsatsen.
Et annet barnehjem som har fått norsk støtte er Banglamung Home for Boys. Arthur Sandberg arrangerte i vinter tre veldedighetsaftener med underholdning på Veslekari restaurant til inntekt for hjemmet. Vi hører også rykter om at en norsk mc-klubb med utgangspunkt i Kingfisher House skal til Rayong for å støtte opp om et hjem for handikappede barn.

(Pattaya Tidende utgave 9/2009 - 1. juni 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge