[ annonse ]
1. juni 2009

Lurt av utløpsdato i pass - ferien nesten ødelagt

Skrevet av 
[ annonse ]
En Stavangerfamilie gikk nesten glipp av Thailand-ferien grunnet passproblemer, melder NRK Rogaland. Deres to barn hadde pass som utløp 4-5 måneder frem i tid, og de ble derfor nektet utreise fra Sola flyplass. Grunnen er at Thailand krever at tilreisendes pass må ha minst 6 måneder gyldighet, ikke inkludert varigheten av oppholdet i Thailand. Heldigvis for familien hadde de god tid før avreisen, og politiet på flyplassen klarte å få utstedt midlertidige ”krisepass” til de to barna slik at de kunne gå om bord i flyet.

T ore Østbø, familiefaren, skjønner ikke hvorfor gyldighetsdatoen som står oppført i passert ikke er den som gjelder.

- Vi har aldri hørt om det før og det ble ikke fortalt noe om dette da vi fikk passene. Det er jo et merkelig system når myndigheten underkjenner sine egne reisedokumenter, uttalte han.

Utenriksdepartementet presiserer at alle reisende som skal til eller i transit via Indonesia, Singapore, Thailand, Malaysia, Brunei eller Filippinene må ha pass med minimum seks måneders gyldighet i tillegg til oppholdstiden.

Det har i den senere tid vært mange tilfeller av nordmenn som har ankommet flyplassen i disse landene med pass med kortere gyldighetstid enn 6 måneder. Disse personene blir nektet innreise til landet og får heller ikke lov å gå ombord i fly for videre reise.

(nj)

(Pattaya Tidende utgave 9/2009 - 1. juni 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)