[ annonse ]
2. mai 2009

Nytt gebyr på minibankuttak

Skrevet av 
[ annonse ]
18. april åpnet Thai Bankers' Association for innkreving av gebyr for utenlandske kontantuttak i Thailand, maks 150 baht pr uttak. Det er ikke noe krav at alle bankene i foreningen må ha dette gebyret, men noen av de største bankene, som Bank of Ayudhya, Krung Thai, Siam Commercial Bank og Bangkok Bank, har startet med dette.

En rask sjekk fant at det kun er Kasikorn Bank av de store som ikke tar dette gebyret. Da vi tok ut penger fikk vi en kurs som tilsvarte 5,3 baht per krone, mens den offisielle kursen fra VISA var 5,4 på det tidspunktet. - Dette er helt lovlig, sier en representant fra Bank of Thailand til Pattaya Tidende, fordi Thai Bankers' Association ikke har brutt regelen om maksimalt 3% uttaksgebyr av beløpet - med mindre man tar ut under 5000 baht av gangen.

Thai Bankers' Association begrunner vedtaket med at det er gjort for å oppgradere tekniske systemer hos de enkelte bankene. Det skal kun gjelde minibankuttak, ikke varekjøp, får vi opplyst. Varsel om gebyret på 150 baht kommer vanligvis opp på skjermen før du tar ut penger, så du har muligheten til å avbryte tjenesten. Men dette gjelder ikke for alle bankene. (nj)

(Pattaya Tidende utgave 8/2009 - 2. mai 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)