2. mai 2009

Leilighetskjøperne sitter på gjerdet

Skrevet av 
Engstelige investorer tenker seg om flere ganger før de kjøper leilighet i dagens marked.

AV: DAG A. EKEBERG

Pattaya Tidende skrev i forrige utgave om situasjonen for tre norske eiendomsutviklere, som alle hadde økt salg i mars etter en dårlig vinter. En annen norsk eiendomsutvikler, Alf-Helge Jordal, har hatt stikk motsatt erfaring. Han leder byggingen av et 7-etasjes kondominium på Pratumnak Hill, og kan fortelle om en del salg i perioden desember-februar, men at det har vært dødt etter dette. Jordal forklarer: - Vi har flere som er interessert i å kjøpe, men de sitter på gjerdet for tiden. Vi tror dette løsner når det nærmer seg ferdigstillelse av prosjektet, og de ser at fremdriften er normal.

Engstelige investorer
Kondominiumet Siam Ocean View vil bli ferdig i løpet av sommeren, forteller Jordal, som legger til at de i disse dager skal starte arbeidet med dekorasjon utvendig. Bygget vil da se mye mer ferdig ut, og færre vil være engstelig for å kjøpe leilighet.
Jordal vet at det står flere halvferdige leilighetskomplekser rundt om kring, hvor byggingen har stoppet opp grunnet manglende finansiering. Dette gjør potensielle investorer engstelig. Han kan imidlertid berolige sine kunder med at det ikke er situasjonen hos ham.

Vil tilby finansiering
Siam Ocean View har kun 43 leiligheter, men de blir av den romslige typen med minst ett soverom, fra 84 kvadratmeter og oppover. Jordal har medinvestorer fra Norge, og de har solgt 21 av leilighetene hittil, vesentlig til det skandinaviske markedet, men det er også et par engelskmenn som har kjøpt.
Jordal har nettopp ferdigstilt visningsleiligheten, og kan vise til kvalitetsvarer i leilighetene som selges innredet med bad og kjøkken men uten møbler. Han nevner dobbelt glass i vinduer og tykke vegger som sikkerhet mot støy. Han vurderer også nå å tilby finansiering av de usolgte leilighetene, for å få fortgang på salget i et tregt marked.

(Pattaya Tidende utgave 8/2009 - 2. mai 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge