2. mai 2009

På offentlig sykehus i Pattaya

Skrevet av 
Det er meget rimelig å benytte offentlige sykehus i Thailand. Personalet er dyktige og effektive, men du må finne deg i å vente i kø og bli behandlet "på løpende bånd" i et stort felleslokale.

De som tror sykepleiere ligger på latsiden bør ta seg en tur til mottagelsen på Pattayas offentlige sykehus, Banglamung Hospital, som ligger i Naklua. De fleste som kommer til behandling er thaier, og alle blir høflig tatt i mot, spesielt hvis de ikke sniker i køen. Det er uvant for oss nordboere å bli behandlet på et stort fellesrom sammen med en mengde andre pasienter. Pasienter skriker av smerte mens det står nysgjerrige mennesker og følger med. Inn kommer bahtbusser med syke folk til behandling.
Denne natten vi er der til behandling er det en lege og femseks sykepleiere på vakt. De jobber effektivt og har åpenbart lang erfaring i jobbene sine. Gjengangere er folk utsatt for motorsykkelulykker samt foreldre med syke barn. Vi traff en utlending som kom med kona som var blitt matforgiftet. "Hun spiser alt bare det er nok chili", fortalte han, og var ikke det minste overrasket over at kona var blitt matforgiftet.

For mange utlendinger?
Prisene på tjenester på Banglamung Hospital er for å si det mildt meget rimelige sammenlignet med private sykehus. Vi betalte 50 baht for vår behandling, og det var inkludert medisiner. En annen gang fikk vi penicillin intravenøst, det kostet 145 baht.
Det er en del utlendinger som behandles på Banglamung Hospital. De stiler i samme kø som thaiene og betaler etter samme rate. De ansatte ved sykehuset har mer en nok å gjøre, så de er engstelig for at det skal komme for mange utlendinger. Prisene på tjenestene er jo forlokkende, men folk som har råd til det, vil vanligvis foretrekke et av de private sykehusene i byen, eksempelvis Pattaya International Hospital og Pattaya Memorial Hospital.

Fastlegeordning
Thaier som vil benytte Banglamung Hospital bør først registrere sykehuset under fastlegeordningen. Om en thai har en fastlege et annet sted enn Banglamung, men ønsker å bli behandlet her, må fastlegen bekrefte dette overfor Banglamung Hospital først. Bostedsbevis må man også ha for hånden.
Sykehuset har også leger med visse spesialiteter innen medisin, som astma, allergi, psykiatri og rusmisbruk. Spesialistene er der på dagtid. Legene vil gi deg en god behandling med det utstyret de har. Avansert medisinsk utstyr har sykehuset ikke nødvendigvis budsjett til.

(Nutte, nj)

(Pattaya Tidende utgave 8/2009 - 2. mai 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge