Fotomodell Fotomodell (foto: privat)
4. april 2009

Det skader ikke å være halvt norsk i Thailand

Skrevet av 
Michele Waagaard ble fotomodell i Thailand som 15-åring. Senere fulgte programlederjobb for MTV og NRK. 28-åringen forteller her om hvordan det er å være blandingsbarn.

AV: NICOLAI JOHANSEN

Blandingsbarn i Thailand er meget populære og vi finner en god del av dem som popstjerner, modeller og skuespillere her. Men å vokse opp som blandingsbarn er ikke alltid like lett.
Michele ble født i Norge med norsk far og thailandsk mor. Som liten fikk hun inn den norske kulturen fra sin bestemor i Hønefoss. På barneskolen var hun ansett som norsk, men Michele tok ikke norskheten for gitt og hadde lyst til å lære begge kulturer å kjenne.

Blandingsbarn med lys hud
Da Michele var 15 år tok faren en jobb i Thailand og familien flyttet hit. Her begynte hun på International High School i Bangkok. Thaier synes blandingsbarn er sjarmerende, og med norsk karisma, god høyde og lys hud var hun ettertraktet i media og fikk etter hvert mange tilbud. Hun var for øvrig ikke den eneste på skolen som takket ja til slike tilbud. Klassevenninnen er nå berømt popsanger over store deler av Asia under navnet Ta-Ta Young.

Programleder i NRK
Da Michele kom ut i arbeidslivet i Thailand ble det raskt klart at hun var mer norsk enn thai.
– På den internasjonale skolen kunne man være seg selv, men i arbeidslivet i Thailand må kvinner være mer tilbakeholdne, forteller Michele.
- De syntes at jeg var for frampå, forteller Michele, som da oppdaget at Norge tross alt var hennes ekte hjemland.
Den 15 år gamle fotomodellen gjorde lynkarriere i thailandske media og i løpet av kort tid hadde hun prøvd seg som sanger, skuespiller og programleder i MTV.
I 2004, etter ni års karriere i Thailand, fikk Michele et tilbud fra NRK i Norge. Frem til 2008 jobbet hun i tv-programmet NRK Svisj Show, og var også i juryen for Spellemannsprisen.

Helst vestlige menn
Etter at Michele fullførte studium innen filmproduksjon reiste hun tilbake til Thailand i 2007. - Det er tungt å jobbe i Norge, det er lettere for meg å jobbe som fotomodell i Thailand hvor jeg har mer fritid, men jeg savner bylivet på St. Hanshaugen i Oslo hvor jeg bodde, sier hun. - Men det er i Thailand jeg har skaffet meg et navn, og på grunn av min høyde (165 cm) er det vanskelig å få oppdrag i Norge.
Michele lever etter vestlig modell. På grunn av sin oppvekst er hun ikke som thaikvinner flest underdanig menn. – Jeg ser ikke på rase eller nasjonalitet når jeg tenker på en partner, sier Michele, - men det bør være en mann med samme type oppvekst. Det er ikke lett å være halvt thai med vestlig livsstil. Jeg er vandt til at folk gir hverandre klemmer, det gjør de ikke i Thailand.
Michele fortsetter: - På grunn av min europeiske bakgrunn ser jeg for meg at jeg ender opp med en mann fra vesten, men jeg utelukker ingen ting.

Lære begge kulturer
Michele mener selv at det er forskjell på de blandingsbarna som kun vokser opp i ett land og de som har erfaring fra begge land. Hennes råd til foreldrene er at man bør lære ungene om begge kulturene i tidlig alder, ta dem med på både Loi Kratong og 17. mai, og lære dem begge språkene.
- Det er viktig å lære seg thai tidlig. Jeg lærte thai for første gang da jeg var 15 år. Jeg snakker flytende nå men det er ikke lett for meg å skrive thai.

Drar til London
- Man må bare akseptere at man er blandingsbarn. Jeg blir fornærmet dersom noen sier at jeg ikke er thai, sier Michele. - Jeg blir vanligvis referert til som halv-thai eller halvt asiat når jeg er på oppdrag i Europa og USA, og jeg er stolt over det. Å være blandingsbarn har gitt meg et lærerikt liv og god innsikt i samfunnslivet fra begge land, med positive og negative sider ved begge kulturer.
Nå sikter Michele på en karriere innen musikk- og tv-produksjon i London, men hun vil aldri glemme verken Thailand eller Norge.
- Det er ikke integrering jeg søker i London, men det er her karrieren bringer meg.

(Pattaya Tidende utgave 7/2009 - 4. april 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge