[ annonse ]
7. mars 2009

Nordmenn i Pattaya støtter barn i Kambodsja

Skrevet av 
[ annonse ]
Et uformelt nettverk av nordmenn har nå gitt snart femti barn fire år med skolegang i Sihanoukville.

AV: NICOLAI JOHANSEN

Knut Mørk (53), gravemaskinarbeider fra Larvik, har feriert årlig i Thailand helt siden 1982. De senere årene er det blitt et fast rituale med en tur til Sihanoukville i Kambodsja, en halvøy ikke langt fra grensa til Thailand. Denne historien begynner for fire år siden. Som andre turister dro Knut Mørk til stranden for å slappe av. Der traff han en gutt som var gateselger, men som hadde et sterkt ønske om å gå på skole. Dette gjorde så sterkt inntrykk på Mørk at han tok kontakt med en voksen person i nærheten, som i tur skaffet kontakt med både guttens foreldre og en passende skole, nemlig ‘Regent Private School’ i Sihanoukville. Her fikk han omvisning og spurte om skolens plan for gutten. Mørk likte tilbudet fra skolen, og la ut 700.000 Riel (ca. 1200 kroner) som skulle dekke et skoleår for en elev.

Ingen fordyrende mellomledd
Da Mørk kom hjem til Larvik fortalte han venner og kjente om opplevelsen, og snart var det over tjue andre villige støttespillere. Det er i dag cirka 50 personer som støtter opp om disse barna. Halvparten av giverne finner man i Pattaya. Mørk sier at fordelen med et slikt uformelt nettverk er at det ikke er noen fordyrende mellomledd, hver eneste krone kommer frem til mottaker, det er ingen administrasjonskostnader slik hjelpeorganisasjonene har.

Oppdatert via e-post
Det er nå snart fire år siden de første hjelpekronene kom inn, og Mørk er stolt av ”sine” elever, noen av dem har åpnet egen forretningsdrift allerede. Alle de drøyt 50 støttespillerne blir oppdatert om skolen via e-post, hvor de mottar bilder og kopi av karakterboken.
Mørk reiser tilbake til Norge i mars måned og kommer igjen i november. De som ønsker mer informasjon fra Mørk kan ta kontakt via knutedvart@hotmail.com.

(Pattaya Tidende utgave 5/2009 - 7. mars 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)