7. februar 2009

De første norskelevene

Skrevet av 
Norskundervisning for thaier har startet opp, og først ute var de ansatte på Baan Sabaijai i forrige uke. 20 thailandske ansatte studerer nå norsk språk to timer hver dag. De er blitt fordelt på tre grupper.

Eystein Singstad fra Hurum har vært lærer og lektor i norsk skole i 40 år. Han er nå pensjonert, og har tid til å undervise thaier i norsk. - Norske barn har allerede ca. 8000 begreper inne når de begynner på skolen, sier Singstad, - undervisning av utlendinger er helt annerledes, da starter man på bar bakke. Det er derfor viktig at foreldrene hjelper til hjemme, kun skoletimene er ikke nok til å lære norsk.

Singstad legger ikke mye vekt på grammatikk, men akkurat det faktum at norske substantiver er kjønnsbestemt må han jobbe med, dette er et av de meste forvirrende aspekter ved norsk for thaier.

Det er ingen ny opplevelse for Singstad å lære bort norsk til utlendinger, han jobbet nemlig på et innvandrermottak i Norge i fire måneder før han kom til Thailand. - Men jeg må lage helt nytt undervisningsmateriell for denne jobben, sier den pensjonerte lektoren, som ikke er redd for å gi seg ut på helt nye oppgaver etter 40 år i norsk skole. Det er liten tvil om at lærergjerningen er mer enn kun en jobb for Singstad. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 3/2009 - 7. februar 2009)

 

Lest 2015 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien