24. januar 2009

Restaurantguiden: Hvor velstående nordmenn ferdes

Skrevet av 
Cafe des Amis har intim atmosfoere og er definitivt ikke et sted hvor man treffer førstegangsreisende til Thailand. Eieren Mr. Plu og hans thai kone Pia sier de har mange faste kunder og etter engelskmenn så er nordmenn den største gruppen. Plu sier de opplever at nordmenn er omgjengelige og lager lite problemer. Det er en kundegruppe de er godt fornøyd med.

Cafe des Amis er en ny og spennende restaurant som ligger litt bortgjemt i enden av Thappraya Road soi 11. Når du kjører fra Jomtien mot Pattaya så kjører du over krysset ved Pratamnak og veien går nedover mot Pattaya. Sving til høyre inn soi 11 ved 7-Eleven. Følg veien helt ned til enden. Der finner du Cafe des Amis. For de som ikke vet det, så betyr navnet vennenes cafe på fransk.

Liten og intim
Restauranten er akkurat så liten og intim at det er lett å komme i kontakt med andre og et glimrende sted for en liten gruppe venner eller et kjoerestepar.
Restauranten ligger i det øvre prissjiktet. Restauranten består av flere hus rundt en liten hage. Det går en svalgang langs hagen, på utsiden av restauranten. Inne er en bar og en lounge hvor man kan få en drink og bestille mat fra menyen.

Syd-europeisk
I restauranten er det kun 9 bord. Det er behagelig bakgrunnsmusikk. Stedet er pent innredet i duse, rustike farger og med hyggelig belysning. Personalet tar hånd om gjestene hele tiden fra man kommer til man går. Menyen har basis i syd-europeisk kjøkken. Menyen er spennende og det er i tillegg et meget rikholdig vinkart. Husets vin, en Fontanilles Vin de Pays, koster 190 Baht per glass eller 690 Baht for en flaske. Det er absolutt ikke noe å klage på. Men det finnes en rekke finere viner for de som ønsker det. Cafe des Amis har mye hvitvin og Champagne fra 1.550 Baht for en flaske. Foruten vin er det et meget imponerende utvalg av cocktails, likører, rom, sherry, portvin

Crab Wraps og Thermidore
Til forrett hadde vi en rekecoctail til 195 Baht og Crab Wraps til 220 Baht. Til hovedrett hadde vi Bourse a la greque til 325 Baht og en Crab Thermidore til 499 Baht. Meget smakfullt. Vi prøvde ikke kjøtt denne gangen, men neste gang skal vi prøve lam. Det så vi noen andre fikk og det så utrolig godt ut. Alle pastaer, sauser, juicer og desserter lages i huset. De har også thai mat og barnemeny for dem som måtte ønske det.
Cafe des Amis er perfekt for en privat vennefest eller feiring. Det er mulig åleie hele lokalet og ha lukket selskap. De har en pick-up service så det er mulig å bli hentet hjemme og bragt til restauranten om man bestiller på forhånd. Restau-ranten er åpen fra kl 16. Det er lurt å bestille bord, spesielt om man vil spise ved 19-20 tiden i helgene. Da blir det fort fullt. Alex Tovsen

(Pattaya Tidende utgave 2/2009 - 24. januar 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge