27. desember 2008

Forbyr sexkjøp likevel

Skrevet av 
Statsminister Jens Stoltenberg bøyde ikke av for press i saken om straff for kjøp av seksuelle tjenester i utlandet.

Nylig vedtok Odelstinget en endring i straffeloven som gjør det straffbart for nordmenn å kjøpe sex, det være seg i Norge eller i utlandet.
Lovendringen ble vedtatt med de rød-grønnes stemmer. Frp og Høyre stemte imot.
Disse to partiene hevdet i innstillingen at politiet ikke brudd på den nye straffelovsparagrafen utenfor landets grenser. Dette vil, ifølge Frp og Høyre, bidra til å svekke borgernes respekt for loven.
- Dette blir symbolpolitikk som det er umulig å håndheve, hevder de.

Offentlige sexkjøp
Men noen sexkjøp i utlandet blir svært offentlige. VG skrev for kort tid siden at daværende stortingspresident Jørgen Kosmo i forrige periode innkalte en medrepresentant på teppet, etter at vedkommende på en komitéreise utenlands angivelig skulle ha kjøpt sex. Kosmo bekreftet overfor avisen at han ga representanten klar beskjed om at dette ikke ville bli akseptert

- Ingen skal føle seg trygge
- Ingen norsk sexkunde skal kunne føle seg trygg, uttalte justisminister Knut Storberget i juni i år, og gjorde det klart at loven også skal gjelde sexkjøp i utlandet.
- Det vil være vanskelig, men ikke umulig å straffeforfølge. Vi klarer å straffe pedofile som har kjøpt barnesex i Thailand, og vil kunne straffeforfølge vanlige sexkunder på samme måte, uttalte justisminister Knut Storberget.

Et håpløst propsjekt, mente Kåre Anmarkrud (63), som driver Kåres Bar i Pattaya i Thailand.
- Norske myndigheter kan ikke håndheve et forbud mot å kjøpe sex her nede. De kan ikke sende noen ned hit som overvåker norske menn som er på ferie, sa den opprinnelige totningen til VG Nett.

Forventer økning
Kilder som ønsker å være anonyme i norsk turistbransjen forventer en økning i sexturismen hvis den nye loven blir vedtatt. De hevder at det er utopisk å tro at man kan stoppe kjøp av seksuelle tjenester, så det blir kun en forskyvning av problemet.

Lover oppholdstillatelse
Prostituerte kvinner som vitner mot menneskehandlere, skal fra nå av få opphold i Norge.
- Vi skal ikke svikte disse kvinnene. Vi er avhengige av at de vitner for å kunne ta bakmennene, og da skal de være trygge her, sier statssekretær i Arbeidsog inkluderingsdepartementet, Libe Rieber-Mohn til VG. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 2/2008 - 27. desember 2008)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge