2. juli 2012

Økt konkurranse holder prisene lave

Skrevet av 

Norwegian har bekreftet at de skal begynne å tilby billigbilletter til Bangkok over nyttår. Andre flyselskaper må følge etter.

AV: TERJE ENGØ

Det er nå klart at Norwegian starter å selge billetter på rutene til Bangkok rett over nyttår. Ifølge det danske nettstedet epn.dk bekrefter daglig leder Bjørn Kjos at billettene vil koste fra 3000 kroner og oppover fra Oslo og Stockholm. Mye tyder på at vi får en høst og en ny vinter med mange gode tilbud på strekningen Oslo-Bangkok. Konkurransen fra Norwegian vil gjøre at andre selskaper setter i gang sine egne kampanjer.

Fortsatt rimelige julebilletter

Thailands Tidende har sjekket de billigste tilgjengelige billettene på økonomiklasse fra Oslo hver måned frem til og med februar. Selv i desember er det mulig å reise rimelig hvis en kan reise tidlig i måneden. Med avreise 1. desember og retur 30. desember kan Air Berlin tilby billetter til 4828 kroner. Selv med avreise så sent som 15. desember er det når dette skrives mulig å få billett med Turkish Airlines for 6910 kroner. Dette er priser som neppe vil være tilgjengelig lenge.

Svært billig i september

Er du reiseklar allerede 1. september kan du komme deg til Bangkok med Finnair for bare 4402 kroner. Dessverre er det en reisetid på hele 31 timer på utreise. Men for noen få hundrelapper ekstra kan du reise med SAS. En billett som har en reisetid på 23 timer og 20 minutter ut og 20 timer og 40 minutter på returen får du for 4907 kroner. Legger du til i underkant av tusen kroner kan du fly med Thai direkte begge veier. Da er reisetiden ca. 11 timer.

Litt høyere priser i oktober

[ annonse ]

I oktober stiger prisene noe. Men det er fortsatt billetter til litt over 5000 kroner tilgjengelig.  Det samme er tilfelle i november. Når prisene ligger ned mot 5000 kroner er det ofte fornuftig å kjøpe, ikke vente for å se om de faller ytterligere. Selv om det er mulig at prisene faller en hundrelapp, kanskje tre, er nok muligheten større for at prisene øker, og da gjerne med en tusenlapp eller mer.

Økende konkurranse

Det som vil få størst innvirkning på prisene neste år er nivået Norwegian legger seg på. Skulle de tilby billetter til 3000 kroner pluss diverse tillegg for bagasje og annet, vil dette mest sannsynlig få andre ordinære flyselskaper til å legge seg på rundt 4000 til 4500 kroner. I år har vi sett priser helt nede rundt 3700 kroner. Det er ikke usannsynlig at noen selskaper vil gå så langt ned for å kunne konkurrere med Norwegian.

Thai Airways har til nå kunnet ta svært høye priser i perioder med lite seter tilgjengelig. Mange har vært villige til å betale noen tusenlapper ekstra for den bekvemmelighet det er å fly direkte. Spørsmålet er nå om Norwegian velger å fly fra Stockholm eller Oslo. Blir det mellomlanding i Stockholm for norske passasjerer vil det bety at Thai Airways forblir det eneste selskapet med direkte forbindelse fra Norge.

Etihad og Air Berlin

Det er også grunn til å forvente en enda mer aggressiv markedsføring fra Air Berlin. Det arabiske selskapet Etihad Airways har kommet inn på eiersiden, og rutenettene til de to selskapene blir nå samkjørt. På sikt spørs det om ikke Air Berlin kommer til å levere passasjerer fra ulike steder i Europa til Etihad. Begge selskaper har forbindelse til Bangkok. Om de vil fortsette med det gjenstår å se. Mens Air Berlin nærmest er å anse som et ”lavprisselskap” er Etihad kjent for sin svært gode kvalitet og service. Tidligere har norske passasjerer som regel flydd med Brussels Airline til Brussel og derfra videre med Etihad. Mye tyder på at de nå må forberede seg på å fly via Berlin isteden.

(Thailands Tidende utgave 5/2012 - 1. juli 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge