Charles Christiansen (57) og Chanapat Hassa (31) Charles Christiansen (57) og Chanapat Hassa (31) foto: Oddvar Wangberg
2. juli 2012

Valgte kone fra det tredje kjønn

Skrevet av 

- Jeg telte på knappene mange ganger før jeg turde innkalle vennegjengen i Pattaya til mitt bryllup med en kathoey,  sier postmann og maratonløper Charles Christiansen (57) fra Tromsø, som har møtt stor støtte for sitt uvanlige valg.

TEKST OG FOTO: ODDVAR J. WANGBERG

- Jeg har løpt etter jenter nesten hele mitt liv, men til slutt måtte det en kathoey til.

Charles Christiansen har snart jobbet i 40 år som postmann i Tromsø. Halvparten av tiden jobbet han i tillegg deltid som drosjesjåfør. Da han fylte 40 år veide han over 100 kilo, og bestemte seg for å løpe av seg det ekstra fettet. Nå nærmer han seg 100 maratonløp. - Jeg vant min aldersklasse i København Maraton tre år på rad, og fem år på rad her i Khon Kaen Maraton i Thailand, sier Christiansen stolt.

Han har ikke vunnet aldersklassen i Pattaya Maraton ennå, men har en teori om at det skyldes at enkelte liker å jukse og ta deler av løypa på moped.

Nå bor han altså sammen med Chanapat Hassa (31) fra Nakon Nayok. - Jeg måtte svelge mange kameler på ferden, men nå er mitt ekteskap akseptert av både venner og familie.

Bilder fra bryllupet (artikkelen fortsetter under)

Sammen i seks år

[ annonse ]

Christiansen har vært sammen med Chanapat i seks år. - Jeg kaller henne ‘kona mi’, for hun har tross alt skiftet navn til et pikenavn. Og etter seks år var det sannelig på tide å krype til korset og innkalle til skikkelig thailandsk bryllup på landet.

- Det er ikke kroppen hennes jeg er ute etter, men mennesket i henne, sier Christiansen, og fortsetter:

- Noen bedre partner i livet finner jeg ikke. For meg er hun som et kinderegg - tre ting i ett. Hun er superhyggelig å være sammen med, god til å lage mat og gir meg det jeg trenger når det gjelder sex. Hva mer kan man forlange, spør Christiansen.

Ikke homoseksuell

Vi spurte Christiansen om han er homoseksuell:

- Jeg er ikke homo, men muligens litt bifil. Fordelen med det er at utvalget blir dobbelt så stort, svarer han spøkefullt. - Men det er noe ved kathoyer som jeg liker. Du vet, like barn leker best, sier han og ler. Christiansen skal snart pensjonere seg og flytte til Pattaya med sin nye kone. - Jeg er en gladgutt som gjerne tar en tur på gogobar med gutta og tar en øl eller tre. Jeg har mange venner i Pattaya.

Bryllupsseremonien foregikk på tradisjonell buddhistisk måte, der munkene velsignet ekteparet. Det hele foregikk ute på et stort jorde, med neonlys i alle regnbuens farger, bord med hvite duker og blomster over alt.  Foreldrene til Chanapat var tilstede. Det var også naboer og venner i Nakon Nayok. Og selvsagt en stor kontingent av venner fra Norge og Pattaya. Forlover og reiseleder var Helge Amundsen, også kjent som Helge Heineken. Han skrøt veldig av 9-retters middag med alt av tilbehør og underholdning etterpå. Det var til sammen ca. 30 venner som møtte opp. De er en gjeng som pleier å samles på Far East Gogo i Pattaya, som også går under navnet “Kontoret”.

- Hva koster det å arrangere noe slikt, spurte vi Christiansen:

- Ca. hundre tusen baht, og den rimelige prisen skyldes at Chanapat har hatt en sikker hånd om det meste.

Hva er en kathoey?

En kathoey er en mann som vil leve som kvinne. I Sørøst-Asia omtales de ofte som ladyboys. På norsk heter det transseksuell. Mange opererer inn silikonbryster og spiser hormoner for å utvikle kvinnelige former. Kathoeyer er utbredt i Thailand, og de er i økende grad akseptert i kulturen. De gjør ofte suksess i kvinneyrker som skjønnhetspleie, og er også ofte å finne i film- og underholdningsbransjen. De har sine egne skjønnhetskonkurranser som får stor oppmerksomhet i media. Kathoyer er fortsatt uglesett i noen sammenhenger, for eksempel fra fedre eller arbeidsgivere. Diskriminering er en av årsakene til at mange kommer til ‘fristaten’ Pattaya.

(Thailands Tidende utgave 5/2012 - 1. juli 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge