Bryllupsreisende er et nytt satsingområde. Bryllupsreisende er et nytt satsingområde. foto: Krabi Spesialisten
2. august 2012

Satser på golf, bryllup, helse, økologi

Skrevet av 

Turistmyndighetene i Thailand har lagt planene for de tre neste årene. Målet er å trekke flere velstående turister hit, de som bruker minst 6000 baht pr dag.

Turistmyndighetene  (Tourism Authority of Thailand - TAT) har sett på hvilke type turister som bringer inn mye valuta til landet, og definert fire kategorier. Planen nå er å markedsføre Thailand spesielt mot disse gruppene. Økoturisme og helseturisme har vært satsingsområder en stund nå, og kampanjene på de områdene vil fortsette som før. I tillegg skal det satses på bryllupsreisende og golfere.

TAT skal promotere golfbaner i Bangkok-regionen (som inkluderer Pattaya), Krabi, Phuket, Hua Hin og Chiang Mai. Planen inkluderer en kampanje hvor de vil tilby gratis opphold og transport til og fra golfbaner for alle som bringer med seg minst 10 golfere til Thailand. Storbritannia er det landet hvor det blir satset mest på markedsføring mot golfere.

Store endringer i turistmassen

Antall turister i Thailand stagnerte i perioden 2006 til 2009 på rundt 14 millioner pr år. Men i 2010 kom det nesten 16 millioner og i fjor hele 19,1 millioner.

Storbritannia er det vestlige landet som har hatt flest turister til Thailand lenge. Det kommer rundt 850.000 briter hvert år. Men mens dette tallet i 2009 holdt til tredjeplass bak Malaysia og Japan på statistikken, så var det i fjor hele åtte nasjoner med flere turister enn Storbritannia, deriblant Russland, som i 2012 ligger an til å bli nummer tre på statistikken etter Kina og Malaysia. Nabolandet Malaysia har lenge ledet statistikken over turister i Thailand, men det vil antakeligvis endre seg i år. I 2011 var det drøyt 2,4 millioner turister fra Malaysia, med Kina på andreplass med 1,7 millioner. Men allerede i første halvår i år har kineserne tatt over førsteplassen på statistikken med nesten 1,2 millioner ankomster på seks måneder.

Jevne tall fra Europa

Turistankomster fra europeiske land har holdt seg ganske konstant, bortsett fra for Russlands del. Tyskland har de siste årene hatt rundt 600.000 ankomster, Frankrike rundt 500.000 og Sverige som femte europeiske nasjon sender normalt cirka 350.000 turister hit hvert år. Til sammenligning ligger Norge, Danmark og Finland normalt på tall i underkant av 150.000 ankomster pr år.

[ annonse ]

TAT planlegger i tillegg til de fire satsingsområdene å trekke til seg velstående vestlige turister ved å markedsføre kurs i thaiboksing og matlaging.

Bryllupsreisende kinesere

Kinesisk turisme øker meget raskt i Thailand. Bare fra 2009 til 2011 økte tallet med ca. en million, fra 775.000 til 1.760.000 ankomster. Mange kinesere kommer i grupper og bruker ikke altfor mye penger her, men det er også velstående turister, og et markedet som er økende er de som kommer hit på bryllupsreise, som i Kina gjerne foregår før selve bryllupet. Mange rike kinesere arrangerer sine bryllup i for eksempel Sør-Korea og Guam, og Thailand akter å være med å konkurrere om disse menneskene. Det er Samui og Phuket som skal markedsføres som bryllupsstedene. Som en del av markedsføringen skal 99 kinesiske par inviteres til en felles bryllupsseremoni i oktober.

Bryllupsreisende fra andre land nevnes ikke, men norske Ingeborg Fallet Kristensen har en bit av dette markedet med sitt firma Krabi Spesialisten. Da vi intervjuet henne i mars i fjor hadde hun allerede arrangert mer enn 400 bryllup i Krabi. Hun rapporterer om jevnt økende interesse og 51 bryllup så langt i år.

(Thailands Tidende utgave 6/2012 - 1. august 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge