annonse:
2. september 2012

“Pansa” - voksfigurer og dans

Skrevet av 

3. august var en av buddhismens helligste dager, Khao Pansa, som innleder den tre måneder lange perioden Pansa - Buddhist Lent på engelsk.

Det er byen Ubon Ratchatani, hovedstaden i provinsen av samme navn helt øst i Thailand, som har vært mest berømt for sine parader med gedigne utskjærte voksfigurer. Men stadig flere steder i Isan har tatt opp tradisjonen. I år var det mange tv-reportasjer fra Nakhon Ratchasima - Korat, som hadde et stort opptog.

Våre bilder er tatt i Buriram, i en liten by som heter Baan Kruad. Her var det ti store voksfigurer på hjul som utgjorde paraden. Etterpå var det konkurranser i thaidans mellom de ulike klassetrinn på skolene der.

Pansa er en periode hvor thailandske menn historisk sett har gått i tempelet. Det er den perioden på året med størst nedbørsmengder. Det er normalt stille på landbruksfronten mellom risplanting og -høsting. Fortsatt er det slik at mange ordineres og tilbringer tid i tempel, men i disse dager har man gjerne anledning til kun en uke eller to. De fleste thaimenn går i tempel minst en gang i livet. (dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

Lest 2208 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien