Tom Stenshavn Tom Stenshavn foto: Dag A. Ekeberg
2. september 2012

Kommentar: Reisebyråer og agenter ikke fordyrende

Skrevet av 

Kommentar av Tom Stenshavn, Reisebyrået VIP-Reiser:

Det er mange reisende i Thailand som tror at å “gjøre det sjøl” er pengebesparende. Man reiser av gårde uten å bestille transport og hotell på forhånd. Dette fører til at man må betale “Walk In” pris dit man kommer, som i de fleste tilfelle er dyrere enn agenters ferdig forhandlede priser.

Reisebyråer bruker mye tid på å forhandle med hoteller, transportbyråer og andre operatører om å få de beste prisene på overnatting, sightseeing og opplevelser. De får gunstige avtaler fordi de bidrar til at hoteller og turistoperatører får kunder automatisk uten å måtte bruke penger på markedsføring.

[ annonse ]

Når det gjelder transport så fungerer Thailand noe annerledes enn det vi er vant med fra Norge. Skal man ta taxi må man ofte forhandle direkte med sjåføren om pris. Bruker du en agent unngår du dette problemet, og får ofte en gunstigere pris. Du tenker kanskje at når du først vet prisen hos agenten, så kan du like gjerne bestille taxi selv neste gang, men husk at hvis agenten be

stiller for deg, så har han tatt på seg et ansvar for at bilen virkelig kommer når den skal, og det er lettere å klage hvis det oppstår uenigheter.

Stort sett alt i Thailand går på prisbevissthet og avtaler. Alle får provisjon for å skaffe kunder til de som driver hoteller, biler, båter, sightseeing og opplevelsesturer. All provisjon blir utbetalt av hotell/turoperatør og beregnes fra vanlig utsalgspris hos hotellet/operatøren. Men å klage etter en ubehaglig opplevelse i Thailand er så og si nytteløst hvis man har bestilt på egen hånd. Har man derimot kjøpt av en agent for samme pris, så kan det være mye lettere for agenten å komme med kritikk til hotellet/operatøren.

Flybilletter er noe agenter og reisebyråer sliter med. Internett har tatt over mye av salget for billigbilletter. Men man bør sjekke kriteriene på billetten man kjøper på nett. Husk at returdato sjelden kan forandres underveis, og refusjon er vanskelig da internettselskapene sjelden har noen form for kundeservice ved feil. Byråer og agenter kan booke først, for deretter å utstede billetten senere, mens på internett må man ha kredittkortet klart med en gang.

Bruk av agent sparer deg gjerne både tid og penger, og gjør at du kan være tryggere på å få god kvalitet på det du bestiller. Jeg vil gi noen eksempler på priser som VIP-Reiser har forhandlet frem:

Koh Chang Cliff Beach Resort (Premier room): 3000 baht/natt (Walk In Rate 3400).

Avalon Beach Resort Jomtien (Superior room): 2500 baht/natt (Walk In Rate 2800).

Saikaew Villa Koh Samet (Deluxe Air room): 1500 baht/natt (Walk In Rate 1950).

Speedbåt til Koh Larn Island (tur/retur): 2500 baht (Walk In Rate 3000).

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

 

Lest 3968 ganger Sist redigert 2. september 2012 - 17:29

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter