annonse:
2. september 2012

For få bygningsarbeidere

Skrevet av 

Ifølge offisielle tall jobber 7 prosent av arbeidsstokken i Thailand som bygningsarbeidere. Det var pr første kvartal i år 2,68 millioner bygningsarbeidere, men det er minst 100.000 arbeidere for lite, ifølge Construction Institute of Thailand (CIT).

Daglig leder ved instituttet, Chakporn Oonjitt, sier til Bangkok Post at de ønsker muligheten til å ansette arbeidere fra andre land enn de tre nabolandene som pr i dag ifølge loven kan få arbeidstillatelse som bygningsarbeidere i Thailand. Det dreier seg om Burma, Kambodsja og Laos.

Ifølge National Statistical Office er det snaut 200.000 utenlandske bygningsarbeidere i Thailand, men det tallet viser kun de som har korrekt arbeidstillatelse. Mr. Oonjitt anslår at det i realiteten er minst 600.000 utenlandske bygningsarbeidere i thailandsk næringsliv.

Store konstruksjonsfirmaer i Thailand har ytret ønske om å kunne lære opp arbeidere i andre land før de tar dem inn i Thailand. Eksempelvis har Vietnam nå et stort overskudd av bygningsarbeidere etter at økonomien der har hatt en nedtur.

Økningen i minstelønnen i Thailand som nettopp er innført har gjort at lønnskostnader i bygningsindustrien nå er kommet over 20 prosent, ifølge CIT. Minstelønnen er nå 300 baht pr dag, som er en gjennomsnittlig økning på ca. 40 prosent.

Det er drøyt 80.000 bygningsfirmaer registrert i Thailand, men omsetningen i næringen utgjør kun 2,5 prosent av brutto nasjonalprodukt. I land det er naturlig å sammenligne Thailand med utgjør næringen normalt 6 prosent, opplyser CIT. (dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

Lest 2292 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien