2. september 2012

Flyprisene høyere enn i fjor

Skrevet av 

 

Flyselskapene ser ut til å satse på godt belegg i julehøytiden. Prisene er et par tusen kroner høyere enn i fjor. Men med litt smart og tidlig bestilling kan du fortsatt skaffe deg gode priser. Også prisene i høst er litt høyere enn i fjor.

Det er ingen ”flomrabatt” å spore i prisene på flybilletter fra Oslo til Bangkok i år. Siden det også har vært relativt stabile politiske forhold det siste året, tyder mye på at interessen for Thailand er i ferd med å ta seg videre opp for europeere. Det betyr normalt høyere priser. Men foreløpig er prisøkningen på billetter til Thailand heller beskjeden. I skrivende stund tilbyr Finnair billetter med avreise i september helt ned i 4804 kroner. Legger du på bare noen få hundrelapper blir det flere selskaper å velge mellom.

Økende konkurranse

Grunnen til at prisene holdes nede er nok i første rekke økt konkurranse om skandinaviske passasjerer. Qatar får daglige avganger fra Oslo fra

nyttår og Norwegian kommer med sin rute til sommeren. Med økt kapasitet ut fra Oslo er det risikabelt for flyselskapene å øke prisene for raskt. Det er alltid noen som ikke følger med, og velger å gå ut med rimelige kampanjebilletter.

I oktober tilbyr Turkish Airlines billetter til rett under 5000 kroner. Men selv om prisen er god, er en reisetid på hele 36,15 timer på returen i drøyeste laget. Få velger dette med mindre de virkelig ønsker seg en natt i Istanbul. Qatar Airways koster bare 219 kroner mer og med en reisetid som på returen er under det halve. En skal ikke oppholde seg lenge på en flyplass, langt mindre overnatte, før atskillig mer enn 219 kroner er svidd av.

Billig direktefly

[ annonse ]

I november er det mulig å fly direkte begge veier med Thai Airways for 5819 kroner. Det kan tyde på at de foreløpig har dårlig belegg i denne måneden. Antakelig gjelder dette også andre flyselskaper, så her kan en holde øynene åpne for gode kampanjepriser.

Skal en feire julen i Thailand kan et par-tre dager i den ene eller andre retningen på kalenderen raskt endre prisen med atskillige tusenlapper. Siden prisene endrer seg fra dag til dag er det bare en måte å få en god pris på; sjekk ofte og slå raskt til om et godt tilbud dukker opp.

SAS-kampanje uten Bangkok

Verken SAS, China Airlines eller Lufthansa har når dette skrives lagt ut noen spesialpriser. SAS kjørte en billettkampanje i august for billetter i perioden fram til 13. mai 2013. Selv om de i sine annonser skiltet med Bangkok, sto det med liten skrift på SAS’ hjemmeside: ”Bangkok er ikke inkludert i denne kampanjen”. Det er grunn til å tro at både Lufthansa, China Airlines og SAS kommer med bedre priser etter hvert. Foreløpig sitter de på gjerdet og vurderer markedet.

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge