2. september 2012

Ord mot ord om visumintervjuer

Skrevet av 

 

Ambassaden insisterer på at ingen visumsøkere intervjues hos visumsenteret NVAC, mens brukere sier noe annet.


I forrige utgave skrev vi om en ansatt hos firmaet Baan Sabaijai som hevder å ha fått feil veiledning hos visumsenteret NVAC, noe som førte til avslag på visumsøknaden.  Vi tok saken opp med attaché Tanya B. Nilsen. Hun svarer:

- De ansatte på VFS Norway Visa Application Centre (NVAC) utfører ikke intervjuer av søkere. De blir ikke tatt med på et eget rom på visumsenteret hvor de blir intervjuet. Ambassaden har utarbeidet egne spørreskjemaer som søkere får utdelt på visumsenteret og som de selv fyller ut og signerer. Spørreskjemaene står både på thai og engelsk.

 

Intervjues

Tom Stenshavn i VIP-Reiser sier:

[ annonse ]

- Det vi hører om NVAC fra våre kunder er at det blir foretatt muntlige intervjuer av søkerne.  Om dette er på ambassadens oppfordring, eller noe NVAC har funnet på selv, vites ikke.

Stenshavn fortsetter: - Vi håper at man kommer til bunns i saken, og at man finner ut hva som virkelig er reglene for et visum til Norge. Pr i dag er det i mine øyne altfor mye skjønn som blir brukt i slike saker.

En nordmann skrev følgende som kommentar på våre websider etter forrige utgave: ”Det du skriver er helt korrekt i forhold til NVAC. Jeg har opplevd det samme to ganger når jeg var der. Bedt om å sette meg ned og holde kjeft, om min kone ble utspurt i ca. 10 minutter hver gang.”

 

Jørgensen ansetter advokat

Oskar Jørgensen forteller om hvordan saken står nå:

- Saken er overlevert til norsk advokat for å se på spørsmålene som fortsatt står ubesvart fra ambassaden. Videre er det skrevet klage med rapport til Utenriksdepartementet. Siden ambassaden verken har orientert UDI om vår klage, og heller ikke har journalført sitt svar, er det også sendt klage over svaret fra ambassaden til UDI. Men UDI har ikke svart innen forvaltningslovens frister, så vi følger opp saken.

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge