2. september 2012

Lederartikkel: Skal pensjonistene tvinges hjem igjen?

Skrevet av 

Regjeringen utreder for tiden kutt i ytelser og pensjon for nordmenn i utlandet, slik vi skriver på side 11. Kildeskatten på 15 prosent var tydeligvis ikke nok. Utredningen sto først omtalt i Aftenposten i begynnelsen av august, og ble møtt med vantro blant mange nordmenn i Thailand. Men Arbeidsdepartementet har bekreftet forholdet overfor Thailands Tidende.

 

Arbeiderbevegelsen gir med den ene hånden og tar med den andre. Mange norske pensjonister i Thailand var medlem av en fagforening i sin yrkeskarriere. Da var det greit at det fantes en politisk maktelite som var lydhør overfor fagforeningers krav - ja, det var jo faktisk en medvirkende årsak til at de kunne vinne så mange stortingsvalg. Mange fikk løfter om god pensjon og så frem til en alderdom uten pengebekymringer.

 

Solidaritet har vært æresbegrepet for sosialdemokratiet i Norge. I dag spørs det om ikke misunnelse har en mer fremtredende plass. For norske pensjonister bosatt i utlandet har et antall reportasjer i norske medier, om hvordan pensjonister angivelig lever i overdådig sus og dus i utlandet, gjort sin skade. Folk flest er blitt misunnelige og tror at norske mistepensjonister i for eksempel Thailand strør om seg med penger.

 

Norske politikere er lydhøre overfor fletallets meninger, og det er ting som tyder på at flertallet av det norske folk nå mener at det er urettferdig at de som har jobbet et helt yrkesliv for fedrelandet får lov å ta med seg pensjonen sin og flytte utenlands.

 

[ annonse ]

I denne saken kan etniske nordmenn bli offer for innvandringspolitikken i Norge. Det er de store utbetalingene til innvandrere som driver denne debatten. Utredningen til regjeringen, som skal være klar til nyttår, vil også påvirkes av debatten. Mange innvandrere har jobbet i Norge noen år, og flytter deretter tilbake til sine hjemland, medbringende store ytelser fra Norge. Det er forståelig at nordmenn er irritert over dette faktum. Men siden man i Norge er så livredde for å forskjellsbehandle folk, må saken utredes også for etniske nordmenn som har et helt yrkesliv bak seg i Norge.

 

Det er spesielt interessant å følge norsk innvandringspolitikk fra Thailand. Thailand er ikke noe utfattig land lenger, men de driver fortsatt aktiv forfordeling av etniske thaier på mange områder. Norge driver også forfordeling i innvandringspolitikken, men med motsatt fortegn.

 

Fremskrittspartiet har stort sett vært det eneste politiske partiet som har vist interesse for norske utenlandspensjonisters kår. Det begynner etter hvert å bli mange nordmenn i Spania og Thailand, på Kypros og i Portugal - og mange andre steder. Kanskje politikerne hjemme må begynne å lytte litt bedre. Svaret på det får vi om ikke så lenge - når det drar seg opp til valgkamp igjen.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2012 – 1. september 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge