Edgar Skjønhals Edgar Skjønhals foto: Dag A. Ekeberg
2. oktober 2012

30 år med thailandsreiser

Skrevet av 

Det er i år 30 år siden Edgar Skjønhals fra Tynset startet firmaet OrkidéEkspressen. Det markeres med dansegalla i Cha-am.

Skjønhals er ingen amatør når det gjelder markedsføring. Han var avbildet i norske aviser land og strand rundt i midten av august da han fløy på businessklassen til Thai Airways med et østerdalstroll på setet ved siden av seg. Det gjorde Skjønhals for å markedsføre jubiléumsdansegallaen i Cha-am.

Firmaet håper å få med seg 300 nordmenn til fest i Thailand 21-23. oktober. Bandene som spiller opp til dans heter PK & DanseFolket, Vagabond og Lady & Landstryker’n. Jan Høiland kommer også.

Skjønhals sier at det også er folk fra Pattaya som har meldt sin interesse, og at det vil bli satt opp buss derfra.

De danseglade nordmennene vil få utfolde seg i ballsalen i Long Beach Hotel, som ligger et stenkast fra stranden i Cha-am.

Håper SAS blir værende

Dagen før vi intervjuet Skjønhals var det dukket opp rykter via en dansk nettavis om at SAS skulle slutte med sine ruter til Bangkok. Skjønhals kommenterte:

- Det er veldig synd hvis SAS slutter i Thailand. De er viktig for regulariteten hos oss. Kanskje det også fører til at prisene øker hvis SAS forsvinner fra arenaen.

[ annonse ]

Skjønhals forteller at OrkidéEkspressen bruker mye Thai og Qatar, men at SAS også er viktig for dem. Mange folk fra Vestlandet tar gjerne fly til København og SAS direkte videre til Thailand. De liker ofte ikke alternativet med mellomlanding på Gardermoen og Thai til Bangkok.

Som å kjøpe bruktbil

Skjønhals sier at forretningen går fint, men de merker jo også konkurransen fra internettfirmaer, som alle andre i bransjen. Her er det Skjønhals sier om konkurrentene på web:

- Å kjøpe billett på internett er som å kjøpe bruktbil av noen du ikke kjenner. Du har liten sikkerhet.

Det er fortsatt Edgar Skjønhals som styrer OrkidéEkspressen, men han har alle tre sønnene med i familiebedriften.

Alltid godt vær

- Cha-am er veldig populært hos oss, sier Skjønhals, men legger til at firmaet sender folk over hele Thailand. Han sier at Koh Samui er spesielt populært om sommeren. Det heter seg at det skal være mer solskinn å hente der.

Men Cha-am har det beste været, ifølge Skjønhals: - Cha-am har det beste været i Thailand. Det er ofte jeg ser uvær over Hua Hin, men i Cha-am er det alltid sol og fint vær.

(Thailands Tidende utgave 8/2012 - 1. oktober 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge