2. november 2012

Kjøp sommerturen allerede nå

Skrevet av 

Hvis du vet at du skal til Thailand neste sommer bør du vurdere å kjøpe billett nå. Det blir trolig ikke billigere.

Det er når dette skrives mange billetter med ulike selskaper til under 6000 kroner tilgjengelig i juni, juli og august.

Det er liten grunn til å tro at prisene vil bli lavere. Det er derfor neppe særlig lurt å vente med billettkjøpet. Vi har sjekket neste års sommerpriser for tre ulike avreisetidspunkter. Med avreise 20. juni og retur 19. juli kunne vi få billetter med Austrian og Finnair til henholdsvis 5392 kroner og 5625 kroner. Det er svært rimelig.

Austrian hadde også den beste prisen når vi skjøv utreise og returreise to uker frem til 2. juli med retur 31. juli. Nest billigst var Turkish Airlines med 6067 kroner på disse datoene.

For de som ønsker å reise enda senere på sommeren var det lite endringer å spore i prisene. For utreise 16. juli med retur 14. august var det fortsatt Austrian som hadde det beste tilbudet. Nå var prisen sunket til 5392 kroner, samme pris som i den første perioden vi sjekket.

Stadig nye selskaper

Selv om SAS kutter sine flyvninger til Bangkok fra og med 8. april, er det lite som tyder på at det vil ha særlig innvirkning på prisene. Nye selskaper dukker stadig opp med tilbud på priser til Bangkok. Indiske JetAir har lenge forsøkt å få innpass hos norske byråer. Og i våre søk denne gang dukket de to kinesiske selskapene Air China og China Southern Airways opp. Prisene var midt på treet, og reisetidene relativt lange, så disse selskapene blir neppe fylt opp med norske thailandsfarere.

Billigere andre veien

[ annonse ]

Hva om man kjøper tur/returbilletten i Thailand isteden? Vi har sjekket prisene på billetter Bangkok-Oslo tur/retur. Det finnes søkemotorer som Kayak.com som sjekker både flyselskapenes nettsider og reisebyråer. Et søk der viser at det kan være store forskjeller på pris med ett og samme selskap alt etter om reisen starter i Bangkok eller Oslo.

Med utreise fra Oslo 20. juni og retur 19. juli koster en billett med Aeroflot 6439 kroner, men reiser du fra Bangkok tur/retur til Oslo samme datoer skal Aeroflot ha bare 4636. kroner Det vil si at det er femti prosent dyrere å reise fra Oslo. Men det er ingen regel uten unntak at det er dyrere å reise fra Oslo enn fra Bangkok. For samme dato skal Finnar ha 5625 kroner for en billett hvis reisen starter i Oslo, mens den koster 6402 kroner om reisen starter i Bangkok.

(Thailands Tidende utgave 9/2012 - 1. november 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge