annonse:
2. november 2012

Leserinnlegg: Nettsvindel kan unngås

Skrevet av 

” Tilbys ikke Paypal, så går jeg et annet sted ”

Kommentar til artikkelen ”Vær på vakt mot kortsvindel!” i forrige utgave av Thailands Tidende.

Jeg handler mye på nett, men bruker Paypal i stedet for å oppgi kortdetaljer til alle mulige selskap. Jeg har aldri opplevd problemer med Paypal, som er et seriøst selskap. Tilbys ikke betaling via Paypal, så går jeg et annet sted.

I tillegg har jeg sperret kortene mine slik at de bare kan brukes i Norge. Skal jeg til utlandet, kan jeg åpne for Skandinavia, Europa eller andre verdensdeler. Kortet virker altså bare der jeg tilfeldigvis er. De fleste nettbanker i Norge har en slik funksjon. Det har hendt at jeg har fått beskjed om at noen har prøvd å ta ut penger i Thailand, i Sør-Amerika eller andre steder mens jeg har vært i Norge. Da må jeg bytte kort etterpå, men verken jeg eller banken taper noe, siden kortet var sperret for bruk utenfor Norge.

Ellers bør en være forsiktig og ikke legge kortet igjen som pant, og ikke bruke det på plasser en ikke er sikker på at det er trygt.

Det er bedre å ta ut penger inne i en bank enn utenfor. Og blir kortet tatt i en minibank, bør en melde det savnet umiddelbart.

Og så bør en jo alltid ha minst to kort og legge igjen det ene i minisafen på hotellet. Det er kjipt å miste alle pengene på tur, og det tar tid å overføre penger fra Norge.

Konsulatene kan en glemme å få hjelp hos. Men en kan kanskje få et gratis måltid på “kjerka” om det er sjømannskirke på plassen. Der kan en også få parkert bagasjen om det skulle knipe.

Thore Stoveland, Arendal

(Thailands Tidende utgave 9/2012 - 1. november 2012)

 

Lest 2570 ganger Sist redigert 2. november 2012 - 06:43

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien