2. desember 2012

Leserinnlegg: - Jeg fikk uførefradrag i Korat!

Skrevet av 

 

Jeg viser til artikkelen på side 3 i forrige utgave der dere tar opp at norske uførepensjonister ikke får inntektsfradrag som ufør i Thailand.

Dette stemmer ikke for min del. Bakgrunnen er at jeg fikk en engelsk oversettelse av PND 91, den thailandske skatteblanketten. Der står det klart å lese at skattyteren får et inntektsfradrag på THB 190.000 pr. år når han/hun er 65 år og eldre, og at dette fradraget også gis til uføre personer under 65 år.

Jeg hører til Korat fylke, men det er Pimai distriktskontor som behandler hele skatteprosedyren, etter at dette ble tatt opp på møte med Revenue Department i 2011.

Jeg tok derfor kontakt med lederen av distriktskontoret i Pimai, en utrolig hyggelig og hjelpsom person. Jeg hadde med meg årsoppgave og utbetalingsslipper fra NAV (der teksten er gjentatt på engelsk) og trygdevedtaket mitt (som bare er på norsk). Min kone var behjelpelig med tolking. Lederen var litt brydd over at han ikke behersket engelsk, så vi ble enige om at jeg skulle få dokumentene oversatt til thai og så komme tilbake til saken.

Jeg oversatte selv de relevante punktene i trygdevedtaket til engelsk, og fikk deretter oversatt dokumentene til thai ved et advokatkontor i Korat. Jeg fikk også den norske ambassaden til å gå god for oversettelsen fra norsk til engelsk.

Vel tilbake på skattekontoret leste lederen gjennom dokumentene, tok fram to skatteblanketter og regnet om skatten for 2010 og 2011. Jeg fikk beskjed om at det dreier seg om en tilbakebetaling på til sammen ca. 102.000 baht, som jeg kan vente å få om ca. 3 uker.

På spørsmål fra meg bekreftet lederen at dokumentene må vedlegges hvert år, inkludert det året jeg fyller 65.

[ annonse ]

Jeg vil ikke gå ut med fullt navn i denne saken. Jeg ligger nemlig i krangel med skatteetaten i Norge, fordi de likner meg for kildeskatt for de inntektsfradragene jeg får i Thailand, men dere må gjerne bringe denne prosedyren videre til de som måtte være interessert.

Anonym, Nakorn Ratchasima

(Thailands Tidende utgave 10/2012 - 1. desember 2012)

Oppdatering i saken: Fikk ikke fradraget likevel


[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge