Roar Sørensen (th.) og Christer Berg Roar Sørensen (th.) og Christer Berg Foto: Oddvar J. Wangberg
2. desember 2012

Roar Sørensen satser igjen

Skrevet av 

Blue Lagoon har gjenoppstått. Ikke som gogobar, men som restaurant og gjestehus. Roar Sørensen ønsker journalister “dit pepper’n gror” etter å ha blitt grundig lurt av Novemberfilm og TV2 vinteren 2010.

– Bar og restaurant er det jeg kan, men denne gangen er det mat og drikke som gjelder, sier Roar Sørensen (49). Han drev tidligere Blue Lagoon gogo-bar i barkomplekset Best Friend sentralt på Beach Road i Pattaya.

Roar har kjøpt det som tidligere het Village Inn Guesthouse. Det er omdøpt til Blue Lagoon. Det ligger inne i et boligfelt med adgang fra Third Road i Pattaya. Ikke midt i lysløypa for bargjengere, med andre ord. Roar ønsker oss velkommen mens han tar en ”La Bomba” – en drink – i svømmebassenget med kameraten Christer Berg.

– Jeg begynte som tjueåring i restaurantbransjen. Senere ble det også klesimport til Norge. Jeg har drevet med forretningsvirksomhet hele mitt voksne liv, og det er derfor jeg er tilbake igjen i Pattaya nå. Jeg gir meg ikke så lett.

TV2-program ødela

Roar Sørensen ble tv-kjendis på en måte han kunne vært foruten i 2010 (Går til rettssak over skandalefilmen fra Pattaya). 1. februar viste TV2 et program med tittelen ”Pattaya for mine føtter.” Det var omtalt som en ”dokumentar”. Filmen viste lite flatterende opptak fra barmiljøet i Pattaya, samt opptak av MC-miljøet til Roar som heller ikke var så flatterende. Filmen startet med at kommentatoren sa at Pattaya var ”kåret til et av verdens verste feriemål”. Det satte tonen for resten av filmen, selv om utsagnet ikke hadde noe rot i virkeligheten. Et annet utsagn de framla uten å støtte det opp med fakta var at Pattaya er “et samlingssted for pedofile.” Pattaya Tidende avdekket at det var kun to nordmenn som var blitt straffedømt for pedofili i Pattaya de 20 foregående år. Avisen rapporterte også at filmen var produsert med statsstøtte. TV2 sendte programmet i reprise på våren.

Førstereisgutter

– Journalister ønsker jeg helst dit “pepperen gror”, men hvis dere kommer hit for å skrive sannheten om det som skjedde i 2010, slik jeg ser det, da er dere hjertelig velkommen, sier Roar. – Ta også gjerne en titt på mitt nye sted, sier han stolt.

[ annonse ]

Roar sier om Novemberfilm: – Jeg blir veldig skuffet over journalister når de kommer som jomfruelige førstereisegutter og de tror de har monopol på sannheten om Pattaya etter å være her noen dager, besøkt noen barer og tatt for seg Walking Street.

– Hjalp dem med alt

– Fortell om forholdet til Novemberfilm.

– Novemberfilm sa til meg at planen var å lage en god og positiv dokumentar om Pattaya, ikke slik andre journalister har gjort her i byen. Gutta var hyggelige og vi likte dem, men det viste seg at det var vi som var naive og godtroende.

Roar fortsetter: – Uansett hva filmteamet ønsket å gjøre så sto vi klare som tinnsoldater for å hjelpe. Vi viste dem fine steder å filme utenfor Pattaya, vi brukte mye tid på dem, spanderte til og med på dem. Vi kjørte dem til naturreservater, ut på øyene, på floating market og mye mer. De filmet til sammen ca. 150 timer. Opptakene så ut til å dekke de mest positive og kulturelle delene av byen, slik at vi følte oss trygge og trodde at det skulle bli et godt resultat.

Ber om unnskyldning

– Tenk deg hvordan vi følte da vi fikk se sluttresultatet. Vi ble fremstilt som NAV-klienter som var fulle hele tiden. Pattaya ble omtalt som et sted for pedofile.

Roar fikk mange uvenner i Pattaya etter at programmet ble vist. – Jeg vil si til dere som leser dette at jeg håper virkelig ingen tror at vi ønsket oss det programmet som ble vist av TV2, men jeg sier likevel unnskyld til dere som tror det. Jeg mistet mange venner, men heldigvis har det kommet andre til, sier Sørensen.

Kontroversiell

En annen kontroversiell sak var Pattaya Tidendes intervju med Roar 10. januar 2009. ”- Kom med håndjernene!” sa han i den artikkelen. Det var en kommentar til den nylig innførte sexkjøploven. Den saken ble sitert i mange medier i Norge.

– Du uttalte at når du kom hjem til Norge ville norske myndigheter stå og vente på deg på Gardermoen med håndjern. Skjedde det?

– Jeg har vært hjemme i Norge men selvfølgelig har jeg ikke fått noen anmeldelse. Forresten, hva skulle de ta meg for? Jeg drev bar, det er det mange nordmenn som gjør.

Gogo-bar stengt

Roar forteller om enden på visa for Blue Lagoon, som stengte sommeren 2010.

– Mange trodde at vi gikk konkurs på grunn av TV2-programmet, men vi hadde faktisk flere kunder etterpå enn før programmet gikk på lufta.

Barområdet skulle imidlertid gjøres om: – Nå er alt omgjort i indre delen av barområdet der vi drev, alt er revet og regulert til markedsplass. Det er riktig at programmet satt meg i et meget dårlig lys, men jeg har ryggrad for det meste. Jeg synes mer synd på mine venner som også var med i reportasjen, og ikke minst at Pattaya fikk et enda dårligere rykte.

Ikke sjokkerende lenger

– Vi er vant til at du sjokkerer i din forretningsvirksomhet, hva kan vi vente oss denne gang?

– Ingen ting sjokkerende, ler Roar. – Vi har sju rom til utleie, restaurant, bar og svømmebasseng.

Roar forteller at han har vært i Norge de siste par årene og jobbet vettet av seg for å få råd til å kjøpe stedet.

Vi traff også en gammel venn av Roar, en svenske ved navn Christer Berg. Vi spurte ham om hva TV-programmet hadde gjort med ham:

– Alle som var med på den hendelsen fikk seg et sjokk. Jeg trodde de var hyggelige mennesker man kunne stole på. Jeg så at filmteamet var her og koste seg i baren med thailandske jenter ved deres side. Jeg tror de kunne endt opp med samme reportasjen om de hadde filmet seg selv, sier Christer med et skjevt smil.

(Thailands Tidende utgave 10/2012 - 1. desember 2012)

Omtalte artikler:

Går til rettssak over skandalefilmen fra Pattaya

Udokumenterte pedofilianklager fra TV2

- Kom med håndjernene!

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge