[ annonse ]
2. desember 2012

Hushjelper får fridager

Skrevet av 
[ annonse ]

Arbeidsdepartementet har nylig kommet med en ny forskrift ment å hjelpe hushjelper i privat hjem i Thailand. Arbeidsminister Padermchai Sasomsap sier til Bangkok Post at det finnes over fire millioner hushjelper i landet, og at de heretter vil ha rett på én fridag pr uke samt fri på landets 13 offisielle helligdager. Etter ett års tjeneste vil de i tillegg ha rett på seks dagers lønnet ferie pr år, samt tre lønnede sykedager.

En annen endring, er at det nå ifølge loven blir forbudt å betale ut lønn til andre enn hushjelpen selv. Tidligere har arbeidsformidlere kunnet motta lønnen.

Strafferammen for overtredelse er bot på inntil 100.000 baht.

Menneskerettighetsforkjempere er fortsatt ikke fornøyd med situasjonen. Surapong Kongchantuk, som leder Den thailandske advokatforenings menneskerettighetsgruppe, sier at det ikke har gått ut nok informasjon om endringen. Han etterlyser også forskrifter angående lengde på arbeidsdagen og lønn til hushjelper. Arbeidere i industrien får fra nyttår minstelønn på 300 baht. Men hushjelper er ikke inkludert i denne lovgivningen. (dae)

(Thailands Tidende utgave 10/2012 - 1. desember 2012)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)