De nye flyene som skal fly på Bangkok. De nye flyene som skal fly på Bangkok. Foto: Norwegian
2. desember 2012

Norwegian ikke så billig likevel

Skrevet av 

8. november startet Norwegian salget av billetter til Bangkok. Forventningene var store. 3000 kroner tur/retur til Bangkok skrev avisene. Men det er en sannhet med mange modifikasjoner.

Umiddelbart kan det synes som om Norwegian har svært konkurransedyktige priser. Men de er i praksis bare konkurransedyktige om det sammenlignes med Thai Airways, som også flyr direkte. Men Thai Airways har også ved flere anledninger lagt ut billetter til rundt 4000 kroner tur/retur.

Skal prisene til Norwegian sammenlignes med andre selskaper må kostnaden for bagasje og mat legges til. Å tro at Ola Nordmann har tid og lyst til å smøre matpakke til Norwegians avgang klokken ni på morgenen er vel ikke realistisk.

Vi sjekket prisene klokken 05.00 den 9. november – det vil si ett døgn etter at Norwegian la ut billetter for salg. Det var allerede vanskelig å finne de lavest prisene, og svært vanskelig hvis en ville ha laveste pris begge veier. Både ved utreise 5. juni og 3. juli måtte vi akseptere en grunnpris på 4027 kroner. Hadde vi pakket niste og fylt en flaske med springvann på toalettet i avgangshallen på Gardermoen (det er ulovlig å ta med vann gjennom sikkerhetskontrollen), så ville vi teoretisk sluppet unna med nettopp denne prisen, 4027 kroner.

Tillegg i prisen

Skal du ha to flasker vann, og kanskje en liten flaske vin til den hjemmesmurte matpakken, så koster det 125 kroner hver vei. Da er prisen 4277 kroner tur/retur.

Skal du ha med deg normal bagasje og gjerne vil ha to måltider i løpet av den cirka 11 timer lange flyturen så blir prisen 5025.

Samme datoer kan du fly med Turkish Airlines for 5014. Dette flyselskapet har fått flere utmerkelser for sin flymat. Du kan også fly Austrian Airlines for 5265 kroner. Denne prisen vil mest sannsynlig være tilgjengelig i flere måneder fremover. Norwegian har allerede solgt ut de billigste setene på flere avganger, og det er derfor allerede fare for at rimeligste billett vil koste rundt 7000 kroner, kanskje mer.

[ annonse ]

Gunstigere i høysesong

Ser vi derimot på utreise 3. juli (midt i høysesongen), med retur 15.08 (rett før skolestart) kommer Norwegian litt bedre ut. Det er i skrivende stund fortsatt mulig å få en billett til 5025 koner, mens Aeroflot forlangte 5740 kroner og SAS/China 6342 kroner.Også i vår sammenligning av enveisbilletter kom Norwegian gunstig ut.

Konklusjonen er at skal en få gode priser med Norwegian bør en være tidlig ute med billettkjøp. Mange som reiser ofte til Bangkok hadde nok håpet på flere og billigere billetter. Men selskaper som Qatar og Thai har allerede presset normalprisen på en billett til Thailand utenfor høysesong ned mot rundt 5000 kroner. Da kan ikke forskjellen mellom lavprisfly og regulært flyselskap bli så mye større enn noen hundrelapper, kanskje en tusenlapp på enkelte tider av året.

Foreløpig ligger det bare ute priser til og med oktober 2013. Prisene i julehøytiden 2013 velger nok Norwegian å holde for seg selv en stund til.

Revolusjon på enveis

Norwegian selger i motsetning til andre flyselskaper hver vei med separat pris. Om du bare bestiller én vei og ikke retur, blir ikke den ene veien dyrere av den grunn.

Frem til 8. november neste år må du akseptere å bli flådd av flyselskapene hvis du ønsker enveisbillett til Thailand. Det er vanskelig å finne enveisbilletter til under 4000 kroner. Vi valgte ut datoen 18. september, og fant billigste billett til 4030 kroner. Men når Norwegian kommer på banen, blir kostnaden 1997 kroner. Det er inkludert mat og bagasje.

Det er med andre ord grunn til å juble for de som ønsker å reise én vei. Det finnes også de som er bosatt i Thailand, og som trenger billett hjem til Norge uten at de vet når de skal returnere, og andre som har kommet for sent til flyet hjem. For disse er tilbudet til Norwegian et lyspunkt.

(Thailands Tidende utgave 10/2012 - 1. desember 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge