Stig Weigner Stig Weigner Foto: Dag A. Ekeberg
1. januar 2013

Nytt norsk kondominium er ferdig

Skrevet av 

Stig Weigner har nettopp bygget ferdig ti leiligheter på Pratamnak Hill i Pattaya. Det er ikke verdens størst condo. Det var da heller ikke planen for 63-åringen, som har finansiert satsingen ved salg av leiligheter i Trondheim.

Stig Weigner fra Steinkjer har en lang karriere bak seg i Fokus Bank i Trondheim, hvor han jobbet med kapitalmarkedet. På begynnelsen av 90-tallet begynte han å interessere seg for eiendom. Det gikk i oppussing og utleie av leiligheter, og i 2004 sluttet han i banken for å drive med eiendom på heltid. Da var allerede planen lagt om å flytte til Thailand. Det skjedde i 2006. I 2009 var alle leilighetene i Trondheim

solgt, og tiden var inne til å bygge leiligheter i Pattaya i stedet, nærmere bestemt condoen Little Norway med ti leiligheter på Pratamnak Hill.

– Var det tregt å kvitte seg med leilighetene i Trondheim?

– Neida, det gikk som hakka møkk, smiler den 63 år gamle trønderen. – Men vi måtte jo vente til leietakerne flyttet ut.

Egenfinansiert

Little Norway er bygget over tre etasjer. Stig har flyttet inn allerede. I tillegg har de solgt to leiligheter. Så da gjenstår det i skrivende øyeblikk sju leiligheter som skal selges.

[ annonse ]

– Hvorfor ble det til å bygge et lite kondominium?

– Vi har bygd for det vi hadde penger til, rett og slett.

Stig eier 2/3 av prosjektet, som nå stort sett er ferdig. En annen nordmann finansierer 1/3. Han ønsker å være anonym. Weigner og partneren har ikke lånt penger, alt er selvfinansiert. De fikk kjøpt en halv rai med land for 7,5 millioner baht. Det er ingen upris når man ser dagens prisnivå på Pratamnak.

Valgte norsk entreprenør

Weigner ble med i Scandinavian Expat Club. Der ble han kjent med primus motor John A. Hærum, og det var via ham han kom i kontakt med Gudmund Eiksund, som har stått som entreprenør for bygget via sitt firma Norwegian Properties Group.

– Vi har selvsagt hatt våre diskusjoner, men bygget er blitt slik vi ville ha det. Jeg er godt fornøyd, sier Weigner. Han nevner at de hadde temmelig uflaks da de startet prosjektet. Hadde de kommet i gang et par uker tidligere, ville de kommet de nye condo-forskriftene i forkjøpet. Det gjorde de ikke, og prosjektet ble forsinket minst et halvår, og mye dyrere, da tegninger og planer måtte oppdateres og mye grundigere detaljering måtte til.

Weigner kom til Thailand første gang i 1998. Han gikk gjennom en skilsmisse i Norge, og i 2008 giftet han seg på nytt, denne gang med en thailandsk jente ved navn Kaew.

Rikmannsstrøk

– Det er et hyggelig nabolag her, sier Weigner. Tvers over vegen ligger det to gedigne eneboliger. De eies av mannen bak Bruno’s restaurant på Jomtien og er til salgs for rundt 25 millioner baht. Det er ikke noe fattigstrøk vi snakker om her.

Som alltid i condobransjen er det kun 50 prosent av bygningsarealet som kan eies av utlendinger. – Først til mølla, sier Weigner. De resterende oppretter firmaer som eier leilighetene, slik som er vanlig i Thailand.

– Hva blir neste post på programmet når dette er ferdigsolgt?

– Vi har jo snakket litt allerede, sier Weigner og drar på smilebåndet. Han tror nok det blir leiligheter også neste gang. De er enklere å omsette enn eneboliger.

Sportsbilentusiasten fra Trønderlag legger vekt på kvalitet på byggevarer. Han lokker også med heis i det treetasjes bygget, noe man ikke ser overalt.

(Thailands Tidende utgave 1/2013 - 1. januar 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge