annonse:
Einar Granum (70) Einar Granum (70) Foto: Oddvar J. Wangberg
1. januar 2013

Lam 70-åring syklet 65 mil

Skrevet av 

Einar Granum (70) fra Follum i Gausdal er lam i det ene beinet. Likevel holdt han greit følge med de andre 23 syklistene på Sjømannskirkens årlige tur i østre Thailand.

Einar Granum fikk poliomyelitt som toåring og ble lam i det høyre beinet. Han liker like fullt fysiske utfordringer. Han kom ens æren til Pattaya for å sykle den 65 mil lange turen arrangert av Sjømannskirken. Turen besto av åtte dagsetapper.

– Kameraten min Svein Elvebakken ringte meg og lurte på om jeg ville være med dem på turen. Det hørtes spennende ut med mange nye opplevelser, så da var det bare å takke ja, sier Granum.

Granum forteller om turen: – Det var nok de litt mer veltrente syklistene som holdt teten. Jeg holdt meg bak i rekkene og klarte meg fint. Snittfarten lå på ca. 20 kilometer i timen og det går jo greit selv med kun ett bein. Jeg fikk festet beinet godt på pedalen og brukte det friske venstrebeinet som har godt trøkk.

Slanger og hunder

Granum forteller om et rikt dyreliv langs ruten. De så slanger mang en gang. Likeledes var det mye lausbikkjer langs vegene. De passerte dessverre mange ihjelkjørte hunder.

– Den største utfordringen var nok varmen og væskeinntaket. Det var en dag jeg følte meg litt svimmel og måtte inn i bussen for å få påfyll av vann.

Det er trafikkerte veger i Thailand. Granum var utsatt for en nestenulykke, hvor han mistet balansen etter at en bil hadde passert ham med veldig liten klaring.

Syklister som Thailands Tidende har snakket med sier at Granum var den store humørsprederen på turen.

Årets sykkeltur med Sjømannskirken foregikk langs kysten sørøstover fra Pattaya mot grensen med Kambodsja. De velger ulike ruter hvert år.

– Jeg kommer tilbake igjen som 71-åring neste år, avslutter Granum med et stort smil.

(Thailands Tidende utgave 1/2013 - 1. januar 2013)

 

Lest 2428 ganger Sist redigert 2. januar 2013 - 07:59

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien