Einar Granum (70) Einar Granum (70) Foto: Oddvar J. Wangberg
1. januar 2013

Lam 70-åring syklet 65 mil

Skrevet av 

Einar Granum (70) fra Follum i Gausdal er lam i det ene beinet. Likevel holdt han greit følge med de andre 23 syklistene på Sjømannskirkens årlige tur i østre Thailand.

Einar Granum fikk poliomyelitt som toåring og ble lam i det høyre beinet. Han liker like fullt fysiske utfordringer. Han kom ens æren til Pattaya for å sykle den 65 mil lange turen arrangert av Sjømannskirken. Turen besto av åtte dagsetapper.

– Kameraten min Svein Elvebakken ringte meg og lurte på om jeg ville være med dem på turen. Det hørtes spennende ut med mange nye opplevelser, så da var det bare å takke ja, sier Granum.

Granum forteller om turen: – Det var nok de litt mer veltrente syklistene som holdt teten. Jeg holdt meg bak i rekkene og klarte meg fint. Snittfarten lå på ca. 20 kilometer i timen og det går jo greit selv med kun ett bein. Jeg fikk festet beinet godt på pedalen og brukte det friske venstrebeinet som har godt trøkk.

[ annonse ]

Slanger og hunder

Granum forteller om et rikt dyreliv langs ruten. De så slanger mang en gang. Likeledes var det mye lausbikkjer langs vegene. De passerte dessverre mange ihjelkjørte hunder.

– Den største utfordringen var nok varmen og væskeinntaket. Det var en dag jeg følte meg litt svimmel og måtte inn i bussen for å få påfyll av vann.

Det er trafikkerte veger i Thailand. Granum var utsatt for en nestenulykke, hvor han mistet balansen etter at en bil hadde passert ham med veldig liten klaring.

Syklister som Thailands Tidende har snakket med sier at Granum var den store humørsprederen på turen.

Årets sykkeltur med Sjømannskirken foregikk langs kysten sørøstover fra Pattaya mot grensen med Kambodsja. De velger ulike ruter hvert år.

– Jeg kommer tilbake igjen som 71-åring neste år, avslutter Granum med et stort smil.

(Thailands Tidende utgave 1/2013 - 1. januar 2013)

 

Lest 2959 ganger Sist redigert 2. januar 2013 - 07:59

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai