1. februar 2013

Danske innrømmer forsikringssvindel i Phuket

Skrevet av 

En 19 år gamle danske har havnet i problemer i Phuket. Han er anklaget for falsk anmeldelse. Tidlig på første nyttårsdag gikk han på politistasjonen i Kamala og hevdet at han hadde blitt overfalt av en gjeng med thaimenn, som hadde stjålet en Omega klokke til en verdi av 95.000 baht, diverse gullsmykker, en iPhone og kredittkort. Dansken hevdet at gjengen slo ham og kastet ham i sjøen, hvor han måtte vade i land for egen maskin.

Politiet fikk tak i overvåkningsvideo fra Swissotel Phuket og intervjuet selgere som hadde holdt til på stranden på det angjeldende tidspunkt. De begynte å tvile på danskens historie. Det var mange mennesker på stranden på det tidspunktet, men ingen hadde sett noe merkelig. Likeledes fant politiet ut at høyvannet kl. 0100 1. januar var på et slikt nivå at slåsskampen som ifølge dansken hadde skjedd et spesifikt sted på stranden, måtte ha funnet sted under en meter vann. Det er webtjenesten Phuket News som melder dette.

Etter å ha blitt konfrontert med fakta fra politiet, innrømte dansken at han hadde funnet på historien for å lure forsikringsselskapet sitt hjemme i Danmark.

Politimester Lt. Col. Suppawit Suwanpirom var ikke spesielt blid etter det som hadde skjedd. Han uttalte at det kanskje kunne virke som en ubetydelig hendelse, men han sa at slike beskyldninger hadde en tendens til å ødelegge ryktet til Phuket som en turistdestinasjon, siden de vanligvis ble slått stort opp i ulike medier.

Sist juli sonet den australske jenta Stevie Bamford to uker i fengsel i Phuket for å ha kommet med falske anklager om å ha blitt voldtatt av tre tuktuk-sjåfører. Det viste seg i ettertid at hun hadde diktet opp det hele for å unngå at kjæresten skulle bli sint fordi hun hadde vært ute på byen i sene natterstimer.

I November 2011 ble Abdul Karim Al-Rajab og Zeidan Nouha, begge med australsk pass, arrestert for å ha kommet med tilsvarende anmeldelser som dansken. De forsøkte også å lure et forsikringsselskap. De ble ikke fengslet, men ble utvist fra Thailand og sendt hjem. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

Lest 2889 ganger Sist redigert 2. februar 2013 - 07:35
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien