Ann og Fred Kasper Ann og Fred Kasper Foto: Privat
1. februar 2013

Forbarmer seg over løshunder

Skrevet av 

Et tysk-thai ektepar tar seg av over 150 hunder og et par dusin katter på sin private eiendom i Huay Yai.

Nå er huset fullt for ekteparet Ann og Fred Kasper fra München. De håper å kunne utvide med å kjøpe mer land. Det mangler ikke på hunder som trenger omsorg i Pattaya.

Ekteparet kjøpte opprinnelig et hus sentralt i Pattaya. Det ble raskt problemer med naboene, da ekteparet tok inn et tosifret antall løshunder. I 2007 kjøpte de et landområde i Huay Yai, ti kilometer sør for Pattaya, og bygde et hus der. Tomten er på to rai. Mesteparten er gjerdet inn og tilrettelagt for hundene. Dyrene har egne hus der de kan søke ly når det regner.

[ annonse ]

 

To tonn tørrmat

”Dog Paradise” kaller de eiendommen sin. Opprinnelig var huset ment kun for familien, men det er nå både hunder og katter som bor sammen med familien. Enkelte dyr går ikke godt sammen, så da må de ta i bruk huset for å skille dem ad.

Kasper-familien får stadig spørsmål om de kan ta inn flere dyr, men nå er området sprengt. Budsjettet til dyrefor er også sprengt på pensjonen til den tidligere brannmannen. I løpet av en måned går det med 1.800 kg tørrmat, 200 kg ris og 20 kg kattemat. I tillegg kommer veterinærkostnadene.

Familien har noen få støttespillere som donerer penger hver måned. De får jevnlig oppdatering og bilder fra driften.

 

Lange dager

Fred Kasper står opp klokken tre hver natt for å fore dyrene. Han bruker en time på å fore hundene som holder til utendørs. Deretter er det kattenes tur, de er innendørs på natten. Det er også et rom innendørs med tjue valper, som fores til sist. Som om ikke det var nok, så har han faste steder han stopper når han kjører ungene til og fra skolen. Der er det løshunder som venter på ham. De fores også.

Fred og Ann Kapser møttes i München i 1995. De har to barn, Nattascha (16) og Kevin (14). Fred jobbet som brannmann der. Han pensjonerte seg i 2002 og familien flyttet til Thailand.

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

Lest 3065 ganger Sist redigert 2. februar 2013 - 07:22

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter