Terje Salvesen (49) Terje Salvesen (49) Foto: Oddvar J. Wangberg
1. februar 2013

Ringeren på Kåres Partybar

Skrevet av 

– Mer spennende jobb skal du lete lenge etter, sier medeier i Kåres Partybar, Terje Salvesen. Han og Kåre Anmarkrud feiret nylig sju års jubileum for den populære baren.

– Jeg elsker jobben min, sier Salvesen. – Ringe i bjella, drikke min San Miguel og ha det gøy med gjestene i denne baren.

Til forskjell fra utesteder i Norge, er det ingen vakter på Kåres Partybar. – Det er helt utenkelig. Gjestene her ønsker bare å kose seg og ha det moro, sier 49-åringen fra Sinsen i Oslo.

Salvesen forteller at en kamerat fikk ham med til Pattaya for første gang for ni år siden. Da hadde han nettopp vært gjennom en skilsmisse og hadde stort arbeidspress på jobben.

– Jeg var ikke lenge i tenkeboksen før jeg pakket kortbuksene og solkremen og var klar til dyst. Etterpå ble det mange treukers turer til Thailand.

 

Dykker

Terje Salvesen jobbet i ungdommen en kortere periode som selger hos Ringnes Bryggeri. Deretter utdannet han seg til dykker. Det betød at han hele tiden var på reisefot, til Mexicogulfen og i Spania, eller i Nordsjøen

[ annonse ]

– Jeg ble til slutt lei jobben, all reisingen og de kalde arbeidsforholdene i norske farvann. Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og bar og restaurant var nærliggende.

– “Hugin og Munin” i Pattaya var en populært bar. Der vanket det mange landsmenn, og det gjorde også jeg på ferieturene mine. Der kom jeg i kontakt med Kåre og vi fant fort tonen. Deretter var det neste steget å starte Kåres Partybar.

Salvesen sier at han alltid hadde muligheten til å gå tilbake til dykkeryrket hvis ikke baren ble noen suksess, men det tok ikke lang tid før driften gå resultater.

 

Folkeopplysning

Kåres Partybars forum på internett er en viktig del av virksomheten i baren. Salvesen forteller:

– Folk spør om alt mulig, fra giftermål til hoteller på stedet som kjæresten kommer fra, taxi fra flyplassen, kjøp av leilighet osv. Vi svarer så godt vi kan. Det er av og til skremmende å se hva folk får seg til å spørre om, men det er ikke noe som sjokkerer meg lenger.

– Har klientellet i baren forandret seg på disse sju årene?

– Ja, vi ser mer barnefamilier og enslige kvinner enn før.

Blant flere hobbyer er det å kjøre motorsykkel Salvesens store interesse.

– Å kjøre motorsykkel sammen med gode venner er noe jeg også drev med hjemme i Norge. Som fastboende her i Thailand har jeg funnet forholdene for motorsykkelkjøring spennende fordi landskapet er både variert og vakkert.

 

Testet bokkølet i Pattaya

Borg bokkøl, en spesiallaget bløtkake og en pakke med Chohiba Havanna-sigarer var uvant kost på Kåres Partybar.

Terje Salvesen sa seg umiddelbart villig til å stille opp i en øltest sammen med to erfarne sarpinger.

Borgs bokkøl ble kåret til Norges beste øl i klassen for mørkt (undergjæret) øl under en stor konkurranse kalt ”Det norske måltid” i Stavanger i desember 2011. Nå er salget tidoblet. Borgs bokkøl er så sterkt at det kun selges på Vinmonopolet. Oppskriften er over hundre år gammel. Vi ville vite om det mørke ”vinterølet” også var noe å satse på i tropiske Pattaya.

Jan Tore Thorbjørnsen (56) fra Sarpsborg ga bokkølet en tier på skalaen og hevdet at det var det beste han hadde smakt i Thailand. Normalt går det mest i Chang.

Thorbjørnsen fortalte følgende historie:

– På 70-tallet kunne man få kjøpe bokkøl i butikken og min far kjøpte alltid seks øl til tippekampen. Jeg satt sammen med ham i stua på lørdagene og ventet på at tippekampen skulle begynne. Da sportsreporteren satt over til kampen åpnet min far den første bokkølen og spenningen var i gang. Han tok den første slurken og skålte mot den sort/hvite TV’n. Når han hadde drukket mesteparten av flasken fikk jeg resten. Vi måtte være forsiktig så ikke moder’n så det, der hun satt på kjøkkenet og strikket julegaver.

– I løpet av sportssendingen fikk vel han i seg fem flasker og jeg en. ”Guten må jo bli mannfolk, og det blir han hvis man får i seg litt bokkøl”, var filosofien hans, sier Thorbjørnsen. – Jeg var 14 år og ukysset, men det ble jo mannfolk av meg også, sier han med et smil.

Magne Stang (51) er også fra Sarpsborg:

– Jeg er også en stor tilhenger av vårt lokale Borg Bryggeri. Ringnes er kun for Oslo-folk, sier Stang og smiler til Terje Salvelsen, som er kjent som en Ringnes-elsker. – Jeg drikker nok mest mørkt øl på høsten og vinteren, sier Stang. Han er nå pensjonist og planlegger å tilbringe en del tid i Thailand. Han gir også bokkølet toppkarakter. Sigaren fra Cuba ble liggende urørt. Bløtkaka fikk en litt blandet mottakelse. Det noen som drikker mørkt øl til bløtkake, men det er nok ikke så vanlig i Pattaya.

Terje Salvesen syntes heller ikke så mye om bokkøl og kake. Han sverger til Ringnes. Men sigaren fra Cuba ble godt mottatt.

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge