1. februar 2013

Leserinnlegg: Taximafia til besvær

Skrevet av 

”Det haster å gjøre noe med dette før hele turistnæringen kollapser og det berømte smilet falmer”

I Bangkok har mer enn 11.000 passasjerer kommet med skriftlig klage på taxiservicen, og da spesielt nekting av service til taksametertakst. Dette er ikke bare noe som rammer turister, men også lokalbefolkningen, som langt fra har mulighetene til å akseptere en fast pris som ligger langt over normalt regulativ.

I Phuket har det nettopp vært konfrontasjoner og demonstrasjoner mellom turister, turistnæringen og lokale politikere. Sjefen for Phukets landtransportkontor har oppgitt sagt at ”hvem vil vel stå opp mot disse tuktuk-ene og taxiene”, noe som han underforstått ikke ønsker å gjøre. Foreslåtte bussruter mellom flyplassen og turiststedene er det ingen som våger å sette ut i livet, pga frykt for represalier. Kritikere har uttalt at det er kun militæret som kan ordne opp i problemet, siden korrupsjonen strekker seg så langt inn i systemet. Andre sier at problemene er så store at de holder hele Phuket som gisler.

Det har vært turister som er blitt fysisk angrepet av taxisjåfører. Hotellene rapporterer daglig om gjester som sjekker ut og forlater Phuket, med visshet og muntlig kvittering om at de aldri kommer tilbake.

[ annonse ]

I fjor var jeg selv vitne til en episode i Pattaya. En “Taxi Meter” stopper foran Royal Garden. Ut kommer det en turist og en svært aggressiv sjåfør. Mange ble vitne til en kort slåsskamp. Etterpå kom jeg turisten i møte og spurte hva som hadde skjedd. Han sa at han gikk inn i taxien lengre nord på Beach Road og ville bli kjørt til Royal Garden. Han betalte med en tusenbahtseddel men fikk ingenting tilbake. Resultat var at han ble nedslått på høylys dag, foran mange andre turister som fanget det hele med kamera.

Spørsmålet er hvem det er som lar seg “kjøpe” av taximafiaen. Det haster å gjøre noe med dette før hele turistnæringen kollapser og det berømte smilet falmer. Korrupsjonen kan sammenlignes med en kreftsvulst som vokser seg stor inntil det hele sprekker. De fleste har sikkert registrert omfanget av Jetski-mafiaen som opererer både i Phuket og i Pattaya. Noen få personer tjener seg rike på bekostning av Thailands renommé og andre som driver sin turistvirksomhet på ærlig vis. Statsminister Yingluck måtte ta til ordet for å få satt en stopper for dette.

Bekymret langtidsboende

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

Lest 3996 ganger Sist redigert 2. februar 2013 - 07:32

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla