1. mars 2013

Thaier tjener på nisjemat

Skrevet av 

 

Stadig flere thaier starter opp småbedrifter som produserer matvarer for ferdigvaremarkedet. I fjor ble det eksportert varer for hele 240 milliarder baht innen prosessert sjømat, frukt og grønnsaker. Det var en økning på fire prosent fra året før.

Bunchua Wonggasem, direktør i “Bureau of Entrepreneurship Development” i Industridepartementet sier til Bangkok Post at dette er favoritten for unge entreprenører når de skal starte en ny virksomhet. Nest etter nisjemat kommer skjønnhetsprodukter og klær.

[ annonse ]

Eksempler på nisjemat er bakevarer, drikkevarer, helsemat og prosessert frukt og grønnsaker. Det er også en stor økning i antall entreprenører som starter restauranter med vestlig meny.

Slike nisjeprodukter gir gjerne hele 40-50 prosent profittmargin for småbedrifter hvis de lykkes. En typisk entreprenør kan tjene cirka 50.000 baht i måneden, sier Wonggasem.

Industridepartementet har et program for nye entreprenører. Det opplyses at det i fjor ble trent opp 3500 nye entreprenører, som resulterte i 1160 nye bedrifter med totalt 4650 ansatte. Flesteparten av entreprenørene er i alderen 20–30 og departementet sier at de også i år planlegger å invitere 3500 personer til opplæring i å starte bedrifter, salg og markedsføring av produkter. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2013 –  1. mars 2013)

 

 

Lest 2404 ganger Sist redigert 1. mars 2013 - 14:51

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter