1. mars 2013

Thaier tjener på nisjemat

Skrevet av 

 

Stadig flere thaier starter opp småbedrifter som produserer matvarer for ferdigvaremarkedet. I fjor ble det eksportert varer for hele 240 milliarder baht innen prosessert sjømat, frukt og grønnsaker. Det var en økning på fire prosent fra året før.

Bunchua Wonggasem, direktør i “Bureau of Entrepreneurship Development” i Industridepartementet sier til Bangkok Post at dette er favoritten for unge entreprenører når de skal starte en ny virksomhet. Nest etter nisjemat kommer skjønnhetsprodukter og klær.

Eksempler på nisjemat er bakevarer, drikkevarer, helsemat og prosessert frukt og grønnsaker. Det er også en stor økning i antall entreprenører som starter restauranter med vestlig meny.

Slike nisjeprodukter gir gjerne hele 40-50 prosent profittmargin for småbedrifter hvis de lykkes. En typisk entreprenør kan tjene cirka 50.000 baht i måneden, sier Wonggasem.

Industridepartementet har et program for nye entreprenører. Det opplyses at det i fjor ble trent opp 3500 nye entreprenører, som resulterte i 1160 nye bedrifter med totalt 4650 ansatte. Flesteparten av entreprenørene er i alderen 20–30 og departementet sier at de også i år planlegger å invitere 3500 personer til opplæring i å starte bedrifter, salg og markedsføring av produkter. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2013 –  1. mars 2013)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge