1. mars 2013

Thaier tjener på nisjemat

Skrevet av 

 

Stadig flere thaier starter opp småbedrifter som produserer matvarer for ferdigvaremarkedet. I fjor ble det eksportert varer for hele 240 milliarder baht innen prosessert sjømat, frukt og grønnsaker. Det var en økning på fire prosent fra året før.

Bunchua Wonggasem, direktør i “Bureau of Entrepreneurship Development” i Industridepartementet sier til Bangkok Post at dette er favoritten for unge entreprenører når de skal starte en ny virksomhet. Nest etter nisjemat kommer skjønnhetsprodukter og klær.

Eksempler på nisjemat er bakevarer, drikkevarer, helsemat og prosessert frukt og grønnsaker. Det er også en stor økning i antall entreprenører som starter restauranter med vestlig meny.

Slike nisjeprodukter gir gjerne hele 40-50 prosent profittmargin for småbedrifter hvis de lykkes. En typisk entreprenør kan tjene cirka 50.000 baht i måneden, sier Wonggasem.

Industridepartementet har et program for nye entreprenører. Det opplyses at det i fjor ble trent opp 3500 nye entreprenører, som resulterte i 1160 nye bedrifter med totalt 4650 ansatte. Flesteparten av entreprenørene er i alderen 20–30 og departementet sier at de også i år planlegger å invitere 3500 personer til opplæring i å starte bedrifter, salg og markedsføring av produkter. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2013 –  1. mars 2013)

 

 

Lest 2196 ganger Sist redigert 1. mars 2013 - 14:51
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien