1. april 2013

Domino’s prøver seg igjen

Skrevet av 

 

Verdens største pizzakjede satser på nytt på Thailand – seksten år etter at de trakk seg ut. Det som lokker er markedet for pizzarestauranter og utkjøring av pizza på ca. åtte millarder baht årlig.

Steven Pizziol, visepresident for Asia-Pacific hos Domino’s Pizza International var i Bangkok i slutten av mars i forbindelse med åpningen av et utsalg i One Fenix Square på hjørnet av Sukhumvit Soi 22. Han sa til Bangkok Post at det kommer flere utsalg, i første omgang i Bangkok. Det neste kommer allerede i april. Utsalgene har ca. 30 ansatte. De vil i de fleste tilfeller tilby både servering på restaurant og bestilling og utkjøring via moped.

Domoino’s Pizza satset i Thailand på 90-tallet, og hadde på det meste 25 utsalg. De trakk seg ut da den thailandske partneren fikk problemer under den økonomiske krisen i 1997. Pizziol mener at thaiene  fortsatt husker varemerket, 16 år etter at de trakk seg ut

Pizziol sier at firmaet har gode erfaringer med å selge pizza i land hvor hovednæringskilden er ris. De har 100 utsalg i Malaysia, 360 i Sør-Korea og 250 i Japan.

Ca. 2000 av kjedens ca. 10.000 utsalg er i Asia. Det er denne regionen som vokser raskest regnet i antall nye utsalg.

I dag er det The Pizza Company som er den største aktøren på markedet i Thailand. De lover 30-minutters levering via sine råsnare mopeder. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2013 –  1. april 2013)

 

 

Lest 3098 ganger Sist redigert 31. mars 2013 - 16:09
annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A