Thailand rundt på MC Foto: Oddvar J. Wangberg
30. juni 2013

Thailand rundt på MC

Skrevet av 

 

Stuert Kennet Haugen (56) fra Stavern har besøkt nesten alle byer i Thailand med sin Kawasaki 1100. Han trives godt uten fotobokser og med minimalt av politi.

– I 1999 ble jeg hekta på motorsykkelkjøring her og jeg holder fremdeles koken. Jeg trenger ikke kart eller kompass og kan nesten kjøre i blinde, sier Haugen med et lurt smil. Han var med og startet motorsykkel klubben Nordic Riders i 2003 og har til sammen kjørt ca. 20.000 mil på thailandske veier.

Stuerten Vestfold bor nå mesteparten av året i Korat med sin kone Pranee Manma (40). Hun er ofte med på turene. Hun har også interesse for MC, og synes slike turer er spennende, sier hun.

– Det er en besettelse for meg å være på thailandske veger, sier Haugen. – Hvis jeg ønsker å sette opp farten på trygge steder er det ingen fotoboks eller politi som stopper meg. Norske veier kjører jeg aldri på hvis jeg ikke er nødt, sier han. I tillegg til det kalde været, mener Haugen at det ikke finnes den motorsykkelkulturen hjemme som man har i Thailand.

 

Mange trafikkulykker

– Thailand har mange trafikkdrepte på ett år. Bekymrer ikke det deg, spør vi.

[ annonse ]

– Jo, jeg ser den problemstillingen, og dessverre opplever jeg mange ulykker når jeg kjører langs veiene. Vegstandarden har bedret seg i Thailand de siste årene, men man trenger fortsatt gode kjøreferdigheter her.

Haugens tidligere kone ble drept i en motorsykkelulykke. Det var Haugen selv som kjørte. Han havnet på sykehus i flere dager, mens kona ble drept momentant. De hadde vært gift i fem år på det tidspunktet.

– Det er mange skremmende historier langs veiene, sier han. – I tillegg til den forferdelige ulykken jeg var innblandet i, har jeg opplevd mange nestenulykker med både bil og motorsykkel.

Haugen forteller: – Jeg kjørte sakte og forsiktig med bilen full av folk ned fra Isanplatået en gang. Det var kun tofelts vei. Da hørte jeg en trailer som tutet et stykke bak meg, og jeg skjønte at her var det noe galt på ferde. Han hadde mistet bremsene i den bratte bakken og da var det bare en ting å gjøre for meg. Jeg kastet bilen over i det andre kjørefeltet. Alle fem som satt i bilen berget seg. Traileren fortsatte ned bakken og havnet på en avkjøringsrampe. Der sto det uheldigvis en trailer fra før, så det ble kollisjon.

Haugen sier at det nå mange steder er firefeltsveg og bedre kjøreforhold.

 

Anbefalinger

Kennet Haugen kom til Thailand for første gang i 1995 mens han var ombord på en norsk båt som seilte på Sørøst-Asia. Han mønstret av i Maptha Put i Rayong-provinsen og skulle bare en liten tur innom Pattaya for og se om det var noe fart og spenning der. – Det var det, sier Haugen. – Og da var det gjort for en nyskilt sjømann som meg, sier han og smiler lurt. Han bodde i Pattaya i ni år før han flyttet til Korat.

– Hvor liker du best å ferdes?

– Byen Sadao på grensen mot Malaysia er en typisk festby, dit kommer mange malaysiere og andre utlendinger som er ute etter fart og spenning. Chang Mai er også en morsom by og gå ut i, men det er vel ingen by som kan måle seg med Pattaya.

– Hvilke steder er vakrest i Thailand?

– Jeg liker Nan-provinsen i nord. Der er det stille og liten trafikk, et fredelig områder som er lett å kjøre med motorsykkel. Fra Bangkok og sydover mot Malaysia er det mest motorvei og forferdelig trafikk, derfor kjører vi sjelden på motorveiene men holder oss på småveier, sier Haugen.

 

Fra Korat til Hua Hin

Haugen trives i Korat: – Byen Korat er Thailands nest største by. Jeg flyttet hit og kjøpte meg hus og synes det er et roligere og hyggeligere sted enn i Pattaya. Vi har ikke selgere som maser hele tiden. Det er en helt annen kultur her oppe og de thailandske menneskene som bor her er hyggelige og ærlige mot deg, sier han.

– Nå har jeg vært gift med Pranee i 8 år så jeg blir nok boende i Thailand til mine siste dager, men ikke i Korat, sier han og fortsetter. – Jeg får nå privatundervisning i Thai, og blir pensjonist om to år. Da selger vi huset her og flytter til Hua Hin, sier han med et smil.

(Thailands Tidende utgave 5/2013 –  1. juli 2013)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge