30. juni 2013

Kombinér visumtur og ferie

Skrevet av 

Hva gjør du når visumet utløper men du ikke er rede til å reise hjem igjen? Jo, du tar en visumtur. Valgmulighetene er store. Med bare et par-tre timers flytur fra Bangkok når du en mengde spennende steder.

En rask tur over grensen til Kambodsja og tilbake er alt som skal til for å få forlenget oppholdet i Thailand. Men skal du tilbake som turist får du bare 14 dager oppholdstillatelse. Kommer du med fly, derimot, får du 30 dager. Flere andre visumtyper gir deg tre nye måneder når passet stemples, enten du kommer landeveien eller med fly. Men disse visumene forutsetter at du allerede har søkt og fått innvilget visumet, eller søker i det landet du besøker når du er på visumtur.

 

Billig å fly nå

Mange velger å ta en visumtur raskest mulig. Andre ser det som en mulighet til å bli kjent med andre land i Sørøst-Asia. Fremveksten av lavprisselskaper som Air Asia, Tiger Air og mange andre har gjort det billig å reise med fly. De ordinære selskapene er tvunget til å selge billige billetter i stadig tøffere konkurranse. Selv ordinære selskaper som mellomlander i Bangkok og fortsetter til andre steder i Asia tilbyr ofte svært billige billetter for å fylle opp ledig kapasitet. For eksempel får du Turkish Airlines til Ho Chi Minh for 1100 kroner tur/retur. Like lave priser på denne strekningen har også ofte Qatar, Lufthansa og Egypt Air, for å nevne noen.

 

Billig ikke alltid billigst

Billigselskapene er langt fra alltid billigst. Det viser oversikten vi har satt sammen. Ofte er forskjellen på en flybillett med et ordinært selskap og et billigselskap liten. Koster en reise med et ordinært selskap noen hundrelapper mer, må en vurdere verdien av kanskje å sikre noen verdifulle poeng til et fordelsprogram.

[ annonse ]

De som reiser «tungt» synes det er en fordel å kunne kjøpe en billett hos et ordinært selskap. Da er bagasjen du sender med flyet innkludert, normalt opp til 20 eller 23 kilo. Selskapet Emirates tillater hele 30 kilo bagasje, pluss åtte kilo håndbagasje! Men er en blant de som reiser lett – får alt som trengs for noen dager ned i en liten ryggsekk eller koffert – er det mye å spare.

På flyreiser under et par timers varighet er det for de fleste ikke viktig at det er god inflight service. Billigselskapene serverer ikke gratis mat og drikke. De ordinære flyselskapene tilbyr normalt heller ikke annet enn snacks på korte flyvninger. En del selskaper som Air Asia og Egypt Airlines tilbyr heller ikke alkohol.

 

Macau, Bali eller Myanmar?

I oversikten har vi sjekket prisene i september til femten ulike destinasjoner. Noen ligger nære Thailand, og er kanskje ikke verdens mest spennende steder. Noen vil kanskje til Macau for å oppleve et asiatisk Las Vegas, andre vil til Bali og oppleve stedets meget spesielle kultur, mens andre vil til Manila for å oppleve natteliv. Har en ikke besøkt Siem Reap og sett de enorme tempelruinene, og flytende landsbyer på innsjøen Tonle Sap, så hvorfor ikke kombinere denne opplevelsen med å fornye visum?

Det er nå blitt enkelt å få visum til Myanmar. Yangoon kan du fly til for litt over en norsk tusenlapp.

Skal det søkes om nytt visum, kan det være lurt å sjekke hva som er mulig. Noen steder har ambassade eller konsulat, andre ikke. Det er også påstått på en del nettfora at enkelte konsulater eller ambassader er raskere til å innvilge ønsket visum enn andre. Forumet thaivisa.com har vanligvis oppdatert informasjon om hvilke konsulater og ambassader som er enkle å ha med å gjøre til enhver tid.

(Thailands Tidende utgave 5/2013 –  1. juli 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge