[ annonse ]
1. august 2013

Debatt om tunneler under Sukhumvit

Skrevet av 
[ annonse ]

Pattaya ønsker å satse store summer på trafikkavvikling. Bevilgningene har startet – om enn senere enn ønsket.

Pattayas ordfører Itthiphol Kunplome sto i 2011 bak et forslag om å lage tunnel under Sukhumvit Road på fire steder, nærmere bestemt ved vegkryssene med North Road, Central Road, South Road og Thepprasit Road. Det dreier seg om tunneler med lengde mellom ca. 1000 og 2000 meter. Prosjektet er ment å behjelpe den konstante kødannelsen på disse stedene, og arbeid med planlegging har allerede startet, men bevilgningene er ikke på plass ennå.

Prosjektet var oppe til høring 1. juli. Der ble det opplyst at kun 3,5 prosent av byens areal er avsatt til trafikk, noe som gjør at det er lett å forutsi trafikkork. Mange byer har inntil 15-20 prosent av arealene satt av til trafikk, opplyste Suwat Waneesubut, som er en ekspert på byutvikling og tidligere var leder i Thailands «National Economic and Social Development Board». Han kritiserte imidlertid forslaget om tunneler, og foreslo isteden parkeringsplasser i utkanten av byen samt offentlig transport inn til bykjernen. I tillegg ønsker han en avlastningsveg rundt byen for de som kun kjører forbi. Han sa også at det i fremtiden vil bli lavere befolkningsvekst og mindre trafikkproblemer, ifølge Pattaya Mail. Waneesubuts uttalelser kan tyde på at han ikke har inngående kjennskap til Pattaya, hvor befolkningen øker raskt og mesteparten av trafikken på Sukhumvit er lokal.

Tunnelplanen er et ledd i en plan på 9,2 milliarder baht over åtte år for Pattaya-regionen som skal sørge for «Bærekraftig utvikling i turistindustrien». Det er 76 prosjekter allerede på planleggingsstadiet. Hvor stor andel av prosjektene som til slutt får klarsignal fra regjeringen er et åpent spørsmål. I fjor fikk Pattaya 135 millioner baht øremerket, i år er det snakk om 299 millioner baht, eller drøyt tre prosent av den ønskede totalsummen for de åtte årene.

(Thailands Tidende utgave 6/2013 – 1. august 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)