1. august 2013

Kredittkort til fire millioner thailandske bønder

Skrevet av 

Et av valgløftene til Pheu Thai i 2011 var at bønder skulle få utstedt rentefrie kredittkort som de kunne bruke til å kjøpe gjødsel, sprøytemidler, drivstoff etc. Pr i dag har drøyt to millioner bønder fått slike kort, og pr september skal ifølge statsminister Yingluck Shinawatra alle som ønsker det ha fått slikt kort. Det dreier seg antakeligvis om ca. 4 millioner bønder, ifølge Bangkok Post.

Det er den statlige landbruksbanken (Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives – BAAC) som utsteder kortene. Hittil har de gitt kreditt på 43,66 milliarder baht. Ca. 6,5 milliarder av kreditten er blitt anvendt til nå.

Kjøpene man gjør er rentefrie i fire måneder, noe som passer godt for risbønder men mindre godt for de som driver med vekster med lengre sesong. Mange bønder er så fattige at de ikke har råd til å bedrive ugressbekjempelse og kjøpe gjødsel under vekstsesongen, noe som naturlig nok går ut over avlingen. Løsningen har ofte vært å låne penger, men renten på det svarte markedet er gjerne fem prosent pr måned, så det har ikke vært spesielt lønnsomt. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2013 – 1. august 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge