1. august 2013

Stoppet av språkbarriere

Skrevet av 

Avisa Strilen i Nordhordland har intervjuet en thailandsk kvinne som er utdannet ingeniør fra King Mongkut’s institute of Technology i Bangkok men ikke har klart å skaffe seg jobb i Norge. Det er veldig lav arbeidsledighet blant sivilingeniører, men Phitsamai Chenchai (24) – utdannet innen bygg- og anleggsfag – kommer ikke noen veg. Hun snakker godt engelsk, men ikke godt nok norsk, og opplever derfor å få nei på sine arbeidssøknader.

Chanchai har bodd ett år sammen med sin mor på Eikanger. Hun har søkt på over tjue jobber. Hun har også henvendt seg til Manpower, men også der fikk hun beskjed om å lære seg norsk.

Kvinnen sier til avisen at hun studerer norsk på harde livet, men at den muntlige delen av språket fortsatt er problematisk. Hun skal oppholde seg ett år til i Norge, men hvis hun da ikke har fått noen jobb, drar hun tilbake til Thailand.

[ annonse ]

Hun sier at hun nok ville fått jobb raskt i Thailand, med utdannelse fra en prestisjetung institusjon, men at hun ønsker å bo i Norge:

– Jeg liker det norske samfunnet veldig godt fordi det ikke florerer med korrupsjon og de aller fleste mennesker har gode muligheter her selv om de ikke er spesielt velstående, sier Chanchai til Strilen. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2013 – 1. august 2013)

 

Lest 2907 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter