1. september 2013

Storbank anbefaler Thailand å endre kurs

Skrevet av 

En av verdens største banker, HSBC, går nå ut og advarer mot problemer i thailandsk økonomi. Frederic Neumann, leder for thailandavdelingen i banken, sier til Bangkok Post at den økonomiske veksten blant annet er truet av høy gjeldsbyrde for thailandske husholdninger. Denne gjeldsbyrden utgjør nå 78 prosent av BNP. Til sammenlikning utgjorde den kun 29 prosent før den økonomiske krisen i 1998. HSBC mener at man bør ligge rundt 30 prosent for å ha en sunn økonomi.

Neumann sier videre at for å unngå en økonomisk nedtur må Thailand gjøre noe med produktiviteten. Han sier at landet produserer altfor få kompetente ingeniører.

Et annet problemområde er infrastruktur. Han sier at det er enkelt for politikere å foreslå store investeringer, som dagens regjerings infrastrukturprogram til en verdi av 2000 milliarder baht. Det som er vanskeligere er å foreta de nødvendige kutt andre steder i budsjettet for å finansiere dette.

Neumann sier at dagens regjering burde kutte ned på subsidier, hvorav den mye kritiserte garantiordningen for pris på risavlinger er den dyreste. Neumann mener at privatisering av statlige virksomheter kan hjelpe på produktiviteten. Han sier at mange land i Sørøst-Asia går mot en tøff økonomiske virkelighet med mindre de foretar strukturelle reformer. Politikerer tror de kan fortsette å øke utgiftssiden i budsjettet siden landene opplever økonomisk vekst, men HSBC mener at den veien vil lede til store problemer om ikke lang tid. (dae)

[ annonse ]

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

 

Lest 3506 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla