1. september 2013

Storbank anbefaler Thailand å endre kurs

Skrevet av 

En av verdens største banker, HSBC, går nå ut og advarer mot problemer i thailandsk økonomi. Frederic Neumann, leder for thailandavdelingen i banken, sier til Bangkok Post at den økonomiske veksten blant annet er truet av høy gjeldsbyrde for thailandske husholdninger. Denne gjeldsbyrden utgjør nå 78 prosent av BNP. Til sammenlikning utgjorde den kun 29 prosent før den økonomiske krisen i 1998. HSBC mener at man bør ligge rundt 30 prosent for å ha en sunn økonomi.

Neumann sier videre at for å unngå en økonomisk nedtur må Thailand gjøre noe med produktiviteten. Han sier at landet produserer altfor få kompetente ingeniører.

Et annet problemområde er infrastruktur. Han sier at det er enkelt for politikere å foreslå store investeringer, som dagens regjerings infrastrukturprogram til en verdi av 2000 milliarder baht. Det som er vanskeligere er å foreta de nødvendige kutt andre steder i budsjettet for å finansiere dette.

Neumann sier at dagens regjering burde kutte ned på subsidier, hvorav den mye kritiserte garantiordningen for pris på risavlinger er den dyreste. Neumann mener at privatisering av statlige virksomheter kan hjelpe på produktiviteten. Han sier at mange land i Sørøst-Asia går mot en tøff økonomiske virkelighet med mindre de foretar strukturelle reformer. Politikerer tror de kan fortsette å øke utgiftssiden i budsjettet siden landene opplever økonomisk vekst, men HSBC mener at den veien vil lede til store problemer om ikke lang tid. (dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge