[ annonse ]
1. september 2013

Svart lotteri mest populært

Skrevet av 
[ annonse ]

En undersøkelse gjort av Social Research Institute på Chulalongkorn University har funnet at undergrunnslotteri i Thailand har større omsetning enn det statlige nummerlotteriet. Det estimeres at det selges illegale lotterikuponger for hele hundre milliarder baht per år, mens det statlige lotteriet med to trekninger pr måned i fjor omsatte for 77 milliarder.

Professor Pinij Larpthananon sier til avisen The Nation at det i undersøkelsen ble intervjuet 5.042 personer over 15 år i 16 provinser. Hele 65 prosent av de spurte oppga at de hadde kjøpt lotterikuponger siste år. Professoren sier at offentlig og svart lotteri hver for seg har ca. tjue millioner thaier som faste kunder. Til sammenlikning er det ca. 3,1 millioner som benytter seg av ulovlige spillebuler, mens ca. 1,05 millioner vedder på fotball, som også er ulovlig. De som gambler på lokale sportsevenementer utgjør ca. 900.000 personer.

Det opplyses at det i første halvår i år ble foretatt 3.988 arrestasjoner i forbindelse med gambling. Ny lovgivning om gambling er på trappene, men det er ikke snakk om legalisering. (dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)