1. september 2013

Leserinnlegg: Ikke råd til helse

Skrevet av 

Redaktøren spurte i forrige utgave; «Har du råd til god helse?» Mitt svar er: «Nei, ikke så lenge jeg bor i Thailand!»

 

Forklaring: I tillegg til at vi nylig er pålagt av norske myndigheter å betale skatt til Thailand, har nå norske myndigheter pålagt oss å betale 38% egenandel på våre blåresept medisiner. I tillegg: Intet utgiftstak og intet frikort, som vi hadde da vi bodde i Norge. Betydelige innstramminger de siste fire år begynner å gjøre situasjonen prekær!

 

Flere kommentarer til innlegget: Det finnes ikke private sykehus i lav prisklasse. Man kan heller ikke velge sykehus ved akutt skade, akutt sykdom eller ulykke. Da er det ofte tilfeldig hvem som ringer etter sykebil når man ligger der bevisstløs. Dessuten er det oftest ikke mulig på forhånd å bestemme seg for hvilket sykehus som er billigst, da dette varierer fra skade til skade.

 

Offentlige sykehus i Thailand har oftest ikke den standarden nordmenn er vant til og forlanger. Dessuten er min erfaring at en thai alltid går foran en utlending i alle køer, dersom det er dissens. Thai hjelper thai, er et kjent sitat her.

Operasjoner ved akutte skader med komplikasjoner kan komme opp i mange hundre tusen norske kroner. Uten en god forsikring går mange personlig konkurs. Dette har vi lest om i avisene her atskillige ganger.

[ annonse ]

 

En god forsikring som man kan ha livet ut, men som dekker kun innleggelser og kun helt nye skader/sykdommer, koster her for en 80-åring 70.000 kroner pr år. Helseforsikring er blant de mange tingene som er dyrt i Thailand – for meg og andre med liten, og stadig minkende, trygd. Her må man ta vare på seg selv. Verken den norske eller den thailandske staten gjør det.

 

Dette burde avisen informere folk og politikere i Norge om. Politikere benytter for tiden enhver rosenrød påstand om Thailand mot oss, som en brekkstang for ytterligere nedskjæringer. Så vennligst vær varsom. Mange av oss vil nødig bli tvunget til å flytte til et annet land igjen.

 

Tosidighet etterlyses, istedenfor å sette positiviteten på spissen som i sensasjonsjournalistikk. Folk som ønsker et mer nyansert syn på Thailand før de flytter hit, bør lese artikkelen «Døden i paradiset» i Vi Menn nr. 28 i år. Den omtaler en liten del av landets mørke sider, som gjennomkorrupt politi, rettsløshet, diskriminering og bestillingsdrap. Dette er hverdagen vi lever i her, og den omtales etter hvert også i flere og flere bøker.

 

Med vennlig hilsen Gunders

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge