Pattaya Taxi Pattaya Taxi Foto: Dag A. Ekeberg
1. september 2013

Dyre drosjer – ingen sentral

Skrevet av 

For fem år siden dukket det opp normale taksameterdrosjer i Pattaya. Men de nekter å skru på taksameteret, og det finnes ingen sentral man kan ringe for å bestille en bil.

I Bangkok kan man ringe drosjesentralen og bestille bil. Det kommer da et tillegg i prisen på 20 baht. Den muligheten virker ikke å eksistere i Pattaya, selv om det står flere telefonnumre malt på bilene. Flere biler vi har sett har de to numrene 1584 og 038-115103 påmalt. 1584 står midt på fordørene, og er det logiske valget når man vil ringe sentralen – en drosjesentral burde ha et kort firesifret nummer, ikke sant? De som tar seg tid til å lese teksten som står under – forutsatt at man kan lese thai – ser imidlertid at dette er myndighetenes kontor for klager på drosjeservice. Vi ringte nummeret og forsøkte å bestille en drosje. Det gikk naturlig nok ikke. Vi spurte på thai om vi var kommet til Pattaya Taxi, men fikk et kort nei og deretter en summetone.

 

Kun private visittkort

Vi har ringt 038-115103 mange ganger, men det er ingen som svarer. Vi gikk og snakket med en taxisjåfør som vinket og ville ha oss til å bestille en tur. Vi spurte om det var et nummer man kunne ringe for å bestille taxi i Pattaya. Han ga oss sitt visittkort. Der sto kun hans private nummer. Vi fikk forklart at vi ønsket nummeret til sentralen, og etter mye om og men fikk vi oppgitt et nummer. Dette nummeret viste seg å tilhøre en tilfeldig privatperson.

 

Dyre priser

Drosjebilene konkurrerer med de drøyt tusen bahtbussene som finnes i byen. Man finner dem for eksempel parkert foran kjøpesenteret The Avenue på Second Road, ved Dolphin-runkjøringen og utenfor kjøpesenteret Central på Beach Road. Her er det som regel ledige drosjer. Men ikke forvent å kunne betale etter taksameter. De spør hvor du skal, så får du oppgitt en pris. Vi bestilte en tur fra The Avenue til Hanuman-statuen på Jomtien (ca. 4 km). Den turen ville i Bangkok kostet 50 baht. Vi ble imidlertid forespeilet 300 baht. Pruting hjalp ikke. Vi takket nei og spurte en ordinær bahtbuss isteden. Han forlangte 200 baht men vi fikk prutet prisen ned i 150.

[ annonse ]

 

Bangkok rasende billig

Thailands Tidende hadde en gjennomgang av Bangkok-drosjenes virksomhet i utgaven 1. desember 2012. Der slo vi fast at drosje i Bangkok var 17 ganger billigere enn i Oslo. På en tur på dagtid inntil 10 kilometer koster det i Bangkok 35 baht for den første kilometeren og deretter 5 baht pr påfølgende kilometer. Kun hvis hastigheten kommer under 6 kilometer pr time må man betale ekstra for tid.

Rådet til de som vil ha en litt mer komfortabel tur enn det bahtbussene kan tilby, er å plukke med deg visittkort hver gang du tar taxi i Pattaya. Sjåførene prakker på deg disse kortene uansett, så det er bare å huske å ta vare på dem. Så har du et utvalg biler å ringe når du plutselig trenger drosje. Og selv om det er dyrt sammenlignet med Bangkok, så er det jo fortsatt gunstig sammenlignet med norske forhold.

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge