Kirkelotteriet Kirkelotteriet Faksimile
1. september 2013

Sjømannskirken satser på nybygg

Skrevet av 

Sjømannskirken arrangerer lotteri for å finansiere nybygg og renovere eksisterende bygg. Leieavtalen på tomtene er kun på seks år, så nybygget skal bli flyttbart.

Prest Jan Olav Johannessen er inne i sin siste måned i Pattaya. Med et ønske om bedre vilkår for sine etterfølgere, staben og de besøkende i kirken har han tatt initiativ til å skaffe penger til ny kirke og nytt aktivitetshus ved et stort kirkelotteri.

Johannessen forklarer: – Lotteriet skal være med å finansiere innbo, uteareal, møbler og restaurering av eksisterende kirke og tomt.

Lotteriet har premier som blant annet kunst, møbler og reiser. Loddene koster 500 baht, og inntektene vil være kjærkomne for kirken som gjerne vil ha en mer forutsigbar løsning enn i dag. Trekningen skjer 26. februar.

 

Nye leieavtaler

Kirken leier i dag de to tomtene de bruker av to ulike eiere. De tre siste årene har de levd med en treårs kontrakt på selve kirketomta, men med kun én måneds kontrakt på parkeringsplassen, forteller Johannessen.

– Vi har brukt mye tid og hatt flere prosjekter på gang for å finne en løsning som gir større forutsigbarhet. Helst for de nærmeste 25–30 årene. Dessverre har ingen av disse ført fram, selv etter at vi har snudd mange steiner mange ganger.

[ annonse ]

Kirken har imidlertid nå fått seksårs leiekontrakter på begge tomtene, med opsjon på fortsatt leie og eventuelt kjøp hvis den muligheten skulle by seg.

Usikkerheten med tanke på fremtiden er der altså fortsatt, men Sjømannskirkens ledelse ønsker med satsingen nå å legge til rette for fortsatt drift, og med bedre forhold enn i dag.

– Det vil fortsatt måtte jobbes med «den langsiktige løsningen», men dette gir oss i alle fall bedre tid til å få fram alternativene. Med tiden vil forholdene i Thailands eiendomsmarked også endre seg, forhåpentligvis på en måte som gjør det enklere for oss på lang sikt.

 

Gjøres flyttbar

– Men er det ikke usikkert å legge mye penger i dette prosjektet, med tanke på at dere ikke vet hva som skjer med tomten i fremtiden?

– Det meste av bygget blir i stål og glass. Dette med tanke på at bygget kan settes opp et annet sted, eller materialene kan selges hvis kirken engang må flytte.

Sjømannskirken i Pattaya har hatt en positiv utvikling alle de årene de har vært etablert i Pattaya. I fjor var det i overkant av 26.000 besøkende. Jan Olav Johannessen mener at det er rimelig å anta ca 25.000 besøkende som et normalt besøkstall i årene som kommer.

– Dette gjør Pattaya til en av de mest besøkte kirkene i organisasjonen. Dette er i seg selv et viktig argument for satsing framover. Arbeidsvilkårene for de ansatte er ikke tilfredsstillende i dag. Takket være fleksibilitet og positiv holdning hos ansatte, frivillige og besøkende fungerer kirken allikevel rimelig bra i henhold til mål og hensikt, avslutter den avtroppende sjømannspresten.

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge