[ annonse ]
1. oktober 2013

Vår reiselivsjournalist: – Min heldige overbooking

Skrevet av 
[ annonse ]

Flyet mitt til Bangkok var overbooket. Jeg fikk som kompensasjon en direkteflygning med samme avgangstid, oppgradering til businessklasse og en ekstra billett på kjøpet. Snakk om kompensasjon!

For noen måneder siden skulle jeg sjekke inn med Emirates fra Kastrup til Bangkok via Dubai. Jeg var blant de første i innsjekkingskøen men det hjalp tydeligvis ikke: Da jeg dro frem pass og billett ble jeg høflig fortalt at flyet var overbooket. Kunne jeg tenke meg å frivillig bli flyttet til Thai Airways?

Jeg hadde ikke noe i mot det. Thai hadde avgang samme tidspunkt som Emirates. Thai er også en direkteflygning, så mange timer ble dermed spart. Men ikke nok med tidsbesparelsen. Straks jeg takket ja ble jeg orientert om at jeg som kompensasjon ville få en ekstra billett tur/retur Bangkok. Jeg fikk dermed utlevert en «Denied Compensation Ticket» og en ny billett for Thai.

 

Full pris ga business

Da jeg sjekket inn hos Thai fikk jeg opplyst at billetten min var full pris for Economy Extra. På sin Boeing 747 har de ikke Economy Extra, men siden det var betalt full pris ble jeg gitt losji på businessklasse. Tid spart, ny billett og oppgradert til business. Ikke dårlig.

Hadde jeg reist med et flyselskap registrert i Norge eller EU/EØS ville jeg ifølge reglene ikke hatt krav på ekstrabilletten som kompensasjon.

Forsinkelser kan gi stor kompensasjon

(Thailands Tidende utgave 8/2013 – 1. oktober 2013)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)