1. januar 2014

Milorg-mann havnet i Bangsarey

Skrevet av 

89-årige Hans Skjelle bor i Bangsarey syd for Pattaya. Norsk aldershjem var ikke noe alternativ for ham. – Kom til Thailand, oppfordrer han norske pensjonister.

 

Hans Skjelle (89) var tre uker i Bangkok i 1980. Det ga mersmak for mannen fra Skiptvet. Nå bor han i fiskelandsbyen Bangsarey.

– Hvorfor valgte du Thailand istedenfor å bo i Norge?

– Jeg kan ikke se meg selv sittende på et aldershjem i Skiptvet.  Det blir for passivt. Her har jeg et interessant og spennende liv.

Skjelle fremhever det flotte klimaet og de vennligsinnede menneskene han møter her.

– Jeg har flere norske venner som bor i det samme boligområdet som meg, samt kontakt med flere norske nede i sentrum av fiskelandsbyen, sier han. – Vi holder oss mest i stille Bangsarey, men hver lørdag må vi inn til Pattaya, for da er det risengrynsgrøt på Sjømannskirken. Der er det gjerne hundre mennesker eller mer, og praten går høyt. Kona er selvsagt med på disse turene. Jeg kjører den store SUVen selv.

 

[ annonse ]

Gift i fire år

– Mitt første forhold i Thailand varte i hele 10 år og vi var meget lykkelige sammen, sier Skjelle. – Så ble hun plutselig myrdet og alt falt i grus for meg. Etter nok et forhold som dessverre opphørte etter noen år, ble huset jeg hadde på den tiden solgt og jeg dro til Pattaya. Der traff jeg min nåværende kone Oranda (42). Amors piler slo til den gang for fire år siden og vi giftet oss.

Ekteparet Skjelle har kjøpt enebolig i rekke i Bangsarey. På boligområdet går han kun under navnet «Martin», uvisst av hvilken grunn.

– Her trives jeg utmerket sammen med min kone, hennes to unge døtre og et av deres søskenbarn, en gutt, som bor sammen med oss, forteller Skjelle.

– Min oppfordring til andre pensjonister i Norge er: Prøv Thailand, det vil dere ikke angre en time på.

 

Milorg under krigen

Hans Skjelle holdt på med gårdsdrift og drenering av jordene for bønder i Østfold i nesten 30 år fram til 1990. I denne perioden var han gift i 28 år.

Skjelle forteller at han var medlem av Milorg under krigen. I 1946 ble han satt til å være vaktpost i en tysk krigsfangeleir. Her minnes han en ung, tysk gutt som gråt sine tårer over det han hadde vært med på under krigen.

– Jeg syntes synd på ham, sier Skjelle, – de var mennesker tross alt disse unge soldatene også.

Som 71-åring fikk Skjelle et tre over seg som gjorde store skader på begge beina. Han ble operert og skulle egentlig til Bakke Rekonvalesenshjem i Halden. Der var det imidlertid fullt belegg og ingen plass til Skjelle.

– Da var det at en yngre lege sa til meg, «dra til Cuba, du Hans, der vil du få en flott rehabilitering». Som sagt så gjort, jeg dro, og oppholdet på Cuba var fantastisk. Beina ble raskt bedre.

Likevel ble det altså Thailand, ikke Cuba, som vant 89-åringens hjerte til sist.

(Thailands Tidende utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge