1. mars 2014

Fra Lofoten via Hawaii til Thailand

Skrevet av 

Arild Solheim er gift thai og elsker Thailand. Men det var Australia som var målet da han kjøpte en seilbåt på Hawaii og satte kursen mot åpent hav. Turen resulterte i en bok.

 

Arild Solheim (64) ble født i Stamsund i Lofoten, men yrkeskarrieren trakk ham til Trønderlag. Han var oljeingeniør ved Sintef i Trondheim i mange år. Nå jobber han i Leksvik kommune.

– Det var her jeg ble kjent med en mann med stor interesse for seiling, nemlig Bård Sæther, sier Solheim. – Han ville ha meg med på en tur over Stillehavet, fra Hawaii til Australia.

I 2005 var det endelig klart for den store turen over Stillehavet. De hadde kjøpt en seilbåt med stålskrog på Hawaii. Den fikk navnet «Havaiki», som er et kjent sted i polynesisk myteologi.

– Vi lånte bøker med reiseskildringer på biblioteket, forteller Solheim. – Det var slik vi skaffet oss den nødvendige kunnskapen.

Turen endte opp i New Zealand istedenfor Australia. Uansett ble det en bok om turen fra Solheims hånd. «Stillehavet Nord-Sør med Havaiki» heter den boken.

– Jeg har skrevet en omfattende, detaljert og illustrert bok på hele 400 sider om turen, sier Solheim.

[ annonse ]

– Hva med din tilknytning til Thailand?

– Det var bare tilfeldigheter at jeg kom til Thailand, innrømmer Solheim. – Det hadde seg slik at jeg hadde opparbeidet meg en del bonuspoeng hos SAS. Jeg valgte en tur til Bangkok og Hua Hin for disse gratispoengene.

Det var i Hua Hin Solheim traff sin nåværende kone, Jiratip. Det skjedde i 2000, på Solheims første tur til Thailand.

– Siden har det nok blitt ca. ti turer hit, sier Solheim. – Denne gangen reiser vi tilbake til Norge i februar, da skal kona fortsette på norskkurset sitt.

– Jeg er blitt meget begeistret for Thailand, og føler meg absolutt trygg her, sier Solheim. – «Smilets Land» kan trygt anbefales, avslutter han.

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge