1. mars 2014

Fra Lofoten via Hawaii til Thailand

Skrevet av 

Arild Solheim er gift thai og elsker Thailand. Men det var Australia som var målet da han kjøpte en seilbåt på Hawaii og satte kursen mot åpent hav. Turen resulterte i en bok.

 

Arild Solheim (64) ble født i Stamsund i Lofoten, men yrkeskarrieren trakk ham til Trønderlag. Han var oljeingeniør ved Sintef i Trondheim i mange år. Nå jobber han i Leksvik kommune.

– Det var her jeg ble kjent med en mann med stor interesse for seiling, nemlig Bård Sæther, sier Solheim. – Han ville ha meg med på en tur over Stillehavet, fra Hawaii til Australia.

[ annonse ]

I 2005 var det endelig klart for den store turen over Stillehavet. De hadde kjøpt en seilbåt med stålskrog på Hawaii. Den fikk navnet «Havaiki», som er et kjent sted i polynesisk myteologi.

– Vi lånte bøker med reiseskildringer på biblioteket, forteller Solheim. – Det var slik vi skaffet oss den nødvendige kunnskapen.

Turen endte opp i New Zealand istedenfor Australia. Uansett ble det en bok om turen fra Solheims hånd. «Stillehavet Nord-Sør med Havaiki» heter den boken.

– Jeg har skrevet en omfattende, detaljert og illustrert bok på hele 400 sider om turen, sier Solheim.

– Hva med din tilknytning til Thailand?

– Det var bare tilfeldigheter at jeg kom til Thailand, innrømmer Solheim. – Det hadde seg slik at jeg hadde opparbeidet meg en del bonuspoeng hos SAS. Jeg valgte en tur til Bangkok og Hua Hin for disse gratispoengene.

Det var i Hua Hin Solheim traff sin nåværende kone, Jiratip. Det skjedde i 2000, på Solheims første tur til Thailand.

– Siden har det nok blitt ca. ti turer hit, sier Solheim. – Denne gangen reiser vi tilbake til Norge i februar, da skal kona fortsette på norskkurset sitt.

– Jeg er blitt meget begeistret for Thailand, og føler meg absolutt trygg her, sier Solheim. – «Smilets Land» kan trygt anbefales, avslutter han.

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

Lest 1586 ganger Sist redigert 1. mars 2014 - 19:08

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Toyota Hilux Vigo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Vigo

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya