[ annonse ]
Tui (48) og Nils Gunnar (63) Schrøder Tui (48) og Nils Gunnar (63) Schrøder Foto: Torbjørn Martinsen
1. mars 2014

Sterk konkurranse innen thaimat

Skrevet av 

Da Tui Wok startet opp i Sarpsborg i 2001 var det vanskelig å finne thailandsk stab. Nå er ikke det lenger noe problem, men til gjengjeld har det dukket opp et halvt dusin konkurrenter.

 

Det bor i dag over hundre thailandske kvinner i Sarpsborg. En stadig viktigere sysselsetting for disse er thaimat. Tui Wok ved E6 Borg Food Court er ifølge innehaverne Tui (48) og Nils Gunnar (63) Schrøder de eneste som tilbyr kundene en restaurant, men 5–6 andre etablissementer tilbyr nå thailandsk mat som take-away.

[ annonse ]

Tui Wok ligger visavis McDonald’s ved E6-avkjøringen til Sarpsborg. Der jobber det seks thailandske kvinner på skiftordning for å hold restauranten åpen sju dager i uka. Nils Gunnar forteller at det ikke er noen økonomisk gullgruve de driver. De merker konkurransen fra take-awayene. Han sier at de på ingen måte gir opp, men står på for å skaffe stadig flere faste kunder. 

Som et forsøk på å øke inntjeningen har de startet med å tilby sushi på menyen i tillegg til thaimaten.

 

Via Bangkok og Odense

Daglig leder i firmaet er Tui. Hun hadde en stor drøm i livet, nemlig å starte en ekte thairestaurant. Det fikk hun til etter at hun traff Nils Gunnar i Danmark. Tui er fra Bangkok, men hadde bodd 15 år i Odense i Danmark da hun traff Nils Gunnar, som da jobbet som maskiningeniør.

Tui snakket flytende dansk, så det var overkommelig å lære seg norsk da hun kom til landet i 2000. Hun forteller at hun ikke synes det er så store forskjellen på Danmark og Norge når det gjelder kultur og levesett, men hun sier at det var atskillig mer liv og røre i Odense enn i Sarpsborg.

Tui og Nils Gunnar har et hus i Bangkok. Der er de minste en gang i året. Den langsiktige planen er å bo halve året i Thailand, men restaurantdriften tillater på ingen måte det pr i dag. 

Tui har familie i Bangkok, og hun sender fortsatt penger hjem til Thailand. Nils Gunnar er innforstått med dette: – Når en thai er gift med en «farang» forventes det at det kanaliseres penger hjem. Vi håndterer dette på en grei måte, kan Nils Gunnar fortelle.

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

Lest 1532 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter