Arne Hvidsten Arne Hvidsten Foto: Hvidsten Group
1. mars 2014

Hvidsten: – Jeg er i forhandlinger

Skrevet av 

Arne Hvidsten sier at eiendomsmarkedet nå er godt, og at han er i forhandlinger om å få startet opp igjen på Jomtien Beach. Han sier at kundene fortsatt er bundet av sine kontrakter.

 

Arne Hvidstens «The Beach» skiftet navn til «Grand Oriental» sommeren 2011. Da var det gått nesten tre år etter planlagt byggestart 1. september 2008. 1. juli 2011 sa han til Thailands Tidende at prosjektet skulle lanseres i fjerde kvartal det året, men det ble nye utsettelser. Fortsatt er det ingen byggeaktivitet på tomten. Hvidsten sier imidlertid nå at han snart har nyheter å komme med.

– Er det noe nytt å fortelle med hensyn til Grand Oriental?

– Jeg er midt i en forhandlingsprosess, så jeg kan ikke kommentere dette nå.

– Dreier det seg om forhandlinger med de som har kjøpt leilighet i prosjektet?

– Nei.

– Når vil du ha noe å fortelle om denne prosessen? I løpet av første halvår kanskje?

[ annonse ]

– Jeg er alltid optimist, så jeg håper jo at det har skjedd noe i løpet av bare få uker, men jeg vil ikke binde meg opp til noe tidspunkt angående dette.

 

Ga ultimatum

Thailands Tidende meldte 1. november 2011 at Hvidsten hadde gitt et ultimatum til kjøperne i The Beach. De måtte enten signere kontrakt i det nye prosjektet Grand Oriental eller kjøpe seg ut av det gamle prosjektet ved å betale inn 40 prosent av kjøpesummen. Hvidsten uttalte da: – De som har skrevet en kjøpekontrakt med oss uten å ha overholdt sine forpliktelser i henhold til denne, samtidig som de har ignorert alle våre henvendelser, bør forstå at de har hatt en indirekte skyld i utsettelsen av prosjektet.

Hvidsten truet med rettssak overfor de som ikke betalte inn 40 prosent. På spørsmål nå, sier han at det kun var en brøkdel som overholdt grensen på 40 prosent.

– En kunde gikk til sak mot oss for å få refundert innbetalt beløp og annullert kontrakten, men tapte i retten. Utover dette ene tilfellet, har det ikke vært noen søksmål mot Hvidsten. Vi har heller ikke gått til sak mot noen av våre kunder.

– Er kjøperne fortsatt bundet av kontraktene de signerte?

– Ja, kundene er fortsatt bundet av kontrakten. Utover dette her jeg ingen kommentar, sier Hvidsten.

 

– Godt marked nå

– Hvordan ser du på markedet nå sammenlignet med årene rett før nedgangen i 2008?

– Markedet er enda bedre nå. Bare sjekk prisene og salgstallene på femstjerners leiligheter i Jomtien-området, sier Hvidsten. Han nevner Reflection , Cetus og Grand Centara som eksempler på slike prosjekter.

Hvidsten opplyser at de sender ut nyhetsbrev til kundene ca. en gang i kvartalet. De har ikke sendt ut noe ennå i år, det siste brevet gikk ut i fjor høst.

Hvidsten sier at byggetillatelsen ble fornyet i fjor, og likeledes at miljøgodkjenningen EIA fra 2008 fortsatt er gyldig.

I skrivende stund er websiden til Grand Oriental tom for informasjon. Du bes registrere deg som kunde. Når det er gjort, blir det opplyst at du vil få tilsendt informasjon når prosjektet skal lanseres.

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge